بیماری خنده هیستریک چیست؟

خنده هیستریک، خنده ای کاملاً ناآگاهانه است که در موقعیت های استرس زا، پرتنش و هیجانی در فرد پدید می آید. معمولاً کنترلی بر روی این مدل خنده وجود نداشته و کاملاً غیرعمدی اتفاق می افتد. جالب است بدانید که حتی در برخی موارد، کسانی که مبتلا به بیماری هیستریک نیستند هم در شرایط مختلف این نوع از خنده ها را از خود بروز می دهند. گاهی ممکن است خنده هیستریک در شرایط استرس زا و پر تنش ایجاد شود، گاهی نیز می تواند ناشی از یک حس انتقام باشد، یا برای پوشاندن یک دروغ و حتی در مواردی به منظور حیله و فریب از افراد سر می زند.

خنده های عصبی

خنده عصبی در واقع یک وضعیت روحی روانی است که با اتفاقات ناگهانی و غیرمنتظره ایجاد میشود. این اتفاق عمدتاً در افرادی با شرایط عصبی خاص دیده میشود که ممکن است بر قسمتی از مغز که احساسات را کنترل می کند تاثیر بگذارد.

برخی از افراد که دارای احساسات منفی و استرس بالایی هستند، گاهاً به طور ناخودآگاه این خنده ها را تجربه می کنند، اما گاهی اوقات نیز ممکن است این خنده ها خیلی شدید و به شکل نامناسبی اتفاق بیافتند که در این شرایط می تواند موجب خجالت و شرمندگی و ایجاد اختلال در زندگی روزمره فرد گردد.

خنده هیستریک یا عصبی اغلب تشخیص داده نمی شود و یا با برخی اختلالات رفتاری اشتباه گرفته می شود. با این وجود، وقتی که تشخیص داده شد، با دارو قابل کنترل خواهد بود.

میزان واکنش احساسی که از سوی افراد مبتلا به این اختلال ایجاد می شود، اغلب قابل توجه است و خنده های عصبی آنها تا چند دقیقه ادامه دارد. مثلاً ممکن است در شرایط حساسی بخندد که دیگران اصلا آن را خنده دار نمی ببینند.

خنده هیستریک

هیستریا چیست؟

هیستریا در واقع مفهومی است که به منظور توصیف حالات شدید احساسی به کار برده می شود و می تواند نوعی اختلال به صورت از دست دادن کنترل به شمار آید.

هنگامی که فردی در شرایط خاصی رفتارهای نامعقول و نامناسب احساساتی از خود بروز دهد، به عنوان یک فرد هیستری شناخته می شود. این اختلال اغلب در زنان شایع تر است. هیستری همچنین می تواند برای توصیف شرایطی که فرد در آن، حالت جسمی ای را که بر اساس اختلالات و مشکلات روانی تجربه می کند نیز به کار رود.

این مفهوم برگرفته از یک لغت باستانی روانشناسی است که نشانه هایی از حرکت رحم زنان را در قسمت های مختلف بدن مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد. روانشناسان پیشین بر این باور بودند که رحم یک خانم می تواند آزادانه در بخش های مختلفی از بدن او حرکت کرده و بر اساس حرکتی که دارد، علائم و دردهایی را ایجاد کند.

در اواخر قرن 18 میلادی بود که هیستری را یک مشکل روانی معرفی کردند. در همین زمان یک پزشک متخصص مغز و اعصاب فرانسوی به منظور درمان زنانی که به این بیماری مبتلا شده بودند، اقدام به استفاده از هیپنوتیزم نمود. رازآلود بودن این اختلال روانی، نقش بسیار تاثیرگذاری در پیشرفت های اولیه بشر در حیطه روانکاوی داشت.

یکی از روانکاوان معروف اتریشی که با شیوه ها و متدهای معروف روانکاوی آشنایی زیادی داشت، موقع کمک به درمان یک بانوی جوان که از اختلال هیستری خفیف رنج میبرد، به این نکته پی برد که فقط صحبت کردن با او در مورد مسائل و مشکلات و خاطرات آزار دهنده زندگی اش، تاثیر شدیداً مثبتی بر سلامت روانی او دارد و از آن به عنوان گفت و گو درمانی یاد می شود.

به طور کلی این اختلال به تغییر در عملکرد فیزیکی یا حرکتی به طور یکباره، غیر ارادی و موقتی گفته می شود. علائم اصلی آن نیز همچون علائم عصبی می باشد، مثل اختلال در حرف زدن، گریه یا خنده هیستریک یا حمله های تشنجی، نارسایی های عصبی مثل ناشنوایی و نابینایی موقتی، بی حسی بدن و غیره.

درمان خنده هیستریک

درمان خنده هیستریک

روش های درمان اختلال هیستری در گذر زمان دچار تغییر و تحولات بسیاری شده است. از نخستین درمان هایی که برای آن استفاده می شد هیپنوتیزم بود. اما بعد ها این درمان دستخوش تغییراتی شد، از جمله درمان هایی که امروزه وجود دارد عبارتند از:

اختلال خنده هیستریک نیز همچون سایر اختلالات روانی پیش از هر نوع تجویز دارویی، بایستی از طریق روان درمانی بررسی و تحت درمان قرار گیرد. بهترین روش روان درمانی برای این افراد مبتلا به خنده هیستریک یا عصبی استفاده از تکنیک روان تحلیلی می باشد، به این صورت که در موقعیت های مختلف از بیمار و رفتارهای او هنگام دست دادن حمله های هیستریک فیلم گرفته میشود، سپس بیمار همراه با روانشناس خود این فیلم ها را تماشا می کند و روانشناس به تحلیل رفتارهای بیمار میپردازد. در این حالت بیمار نسبت به وضعیت خود، بینش و آگاهی پیدا کرده و سپس اوضاع روانی و رفتاری خود را با افراد نرمال جامعه مقایسه می کند.

راهکارهای زیر می توانند تا حد بسیار زیادی در درمان خنده هیستریک به فرد بیمار کمک کنند:

  1. جلسات مشاوره مکرر و گفتار درمانی برای درمان خنده های هیستریک
  2. درمان های تخصصی فیزیکی
  3. مدیتیشن و روشهای مناسب برای رویارویی و غلبه بر استرس ها و هیجانات
  4. نظم و برنامه داشتن در زندگی و ایجاد انگیزه با داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، ورزش و فعالیت بدنی مطلوب و تلاش برای بالا بردن اعتماد به نفس

درمان دارویی بیماری هیستریک

این بیماری به طور ناخودآگاه ارتباط بسیار تنگاتنگی با استرس و اضطراب دارد و بر اثر قرار گرفتن در موقعیت های پر تنش روانی شدت می یابد. بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال، در کنترل و کاهش استرس خود ناتوانند و به همین دلیل نیاز است که هر چه سریعتر با مراجعه به پزشک متخصص و روانشناسی حرفه ای و قابل اعتماد در جهت کنترل استرس خود گام بردارند، در مراحل بعدی نیز به تدریج به درمان بیماری هیستریک خود چه به صورت روان درمانی و چه با داروهای مخصوصی که پزشکشان تجویز می کند بپردازند.

توجه داشته باشید که درمان دارویی این اختلال زمانی توصیه میشود که درمان آن از طریق جلسات مشاوره روانشناسی و مدیتیشن و هیپنوتیزم میسر واقع نشود. گاهی نیز ممکن است این اختلال با اختلالات روانی دیگری از قبیل استرس شدید، افسردگی همراه باشد که در این وضعیت تشخیص با پزشک معالج است که اغلب قرص های مخصوص ضد اضطراب و افسردگی جهت مهار رفتارهای تنشی شخص تجویز میشود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 8 - میانگین امتیاز: 3.9]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین