ترس از تنهایی چیست و چگونه بر آن غلبه کنیم؟

آیا گاهی اوقات به شدت احساس تنهایی میکنید؟ آیا گاهی احساس میکنید تقریباً توسط همه طرد شده اید و می ترسید تا آخر عمر تنها بمانید؟ آیا بر اساس پذیرش دیگران، تصمیم گیری میکنید؟ آیا نقش رسانه های اجتماعی در زندگی شما به دنبال ارتباطات انسانی بودن است؟ یا شاید فقط احساس تنهایی وجودی می کنید که نمی توانید آن را تغییر دهید؟ این حس ممکن است حتی اگر شما در محاصره دوستان و عزیزان تان باشید نیز احساس تنهایی در شما وجود داشته باشد. برای من احساس تنهایی مثل این بود: «مطمئناً آنها می گویند که من را دوست دارند اما آیا واقعاً در کنار من خواهند بود؟». اگر تنهایی را تجربه کرده اید، فقط شما نیستید که این حس را تجربه کرده است. تنها بودن بخشی از اصالت تنهایی اگزیستانسیال است که در همه انسانها وجو دارد و شامل 4 ترس میشود:

  1. ترس از مرگ
  2. ترس از تنهایی
  3. ترس از پوچی
  4. ترس از ازادی

مرد تنها در حال تاب خوردن

اضطراب تنهایی چند درصد مردم را درگیر می کند؟

در واقع، 25 درصد از مردم حداقل هر دو هفته یک بار احساس تنهایی دردناکی را تجربه می کنند و این درصد برای نوجوانان و جوانان حتی بزرگسالان وجود دارد. اما هر چقدر که تنهایی می تواند دردناک باشد، از طرفی نیز می تواند یک موهبت باشد. درست شنیدید این یک هدیه بزرگ برای شما است. چند سال پیش یک دوره بزرگ تنهایی را پشت سر گذاشتم و من کسی هستم که دوست دارم تنها باشم! اما حتی اگر یاد گرفته ام از تنهایی لذت ببرم، به این معنا نیست که هرگز احساس تنهایی نمی کنم. وقتی این دوره بزرگ تنهایی را پشت سر گذاشتم، توانستم چیزهای زیادی درباره خودم بیاموزم. به جای اینکه بگذارم تنهایی من را از کنترل خارج کند، مثل سال‌ها پیش، توانستم از آن زمان برای رشد فوق‌العاده و قدرتمند شدن خودم استفاده کنم. و این چیزی است که من برای شما نیز می خواهم. چون اگر از راه دیگری را بروی و این تنهایی را به سمت خودت برگردانی، بدن کمک یک روانشناس می تواند نابودت کند.

پس باید از خود بپرسید: آیا می خواهید ترس از تنهایی زندگی شما را اداره کند؟ یا می خواهید آن تنهایی را به آغوشی قدرتمند از فرصتی برای رشد خارق العاده تبدیل کنید؟ اگر پاسخ شما دومی است، به شما خواهیم گفت چه چیزی باعث این ترس می شود و چه کاری می توانید برای مدیریت، درمان و استفاده مفید از ترس تان به وسیله رواندرمانی انجام دهید.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین «چقدر به دیگران وابسته هستید؟»

آیا ترس از تنهایی دارید؟

می دانیم که همه تنهایی را تجربه می کنند، اما آیا شما از آن می ترسید؟ آیا تنهایی ترسی است که زندگی شما را اداره می کند، قضاوت شما را مختل می کند و شما را عقب نگه می دارد؟ وقتی احساس تنهایی می کنید چه می کنید؟ آیا به آن زمان‌های تنهایی متمایل می‌شوید، یا از آن‌ها فرار می‌کنید، خود ویران می‌شوید، یا هر کاری که می‌توانید برای فرار از این تنهایی انجام می‌دهید؟

مواردی که نشان می دهند ترس از تنهایی دارید:

  • از رسانه های اجتماعی به عنوان جایگزینی برای ارتباط استفاده می کنید.
  • در روابط سمی با افراد غیر صادق و غیرقابل اعتماد هستید.
  • برای جلوگیری از تنها ماندن، آزار عاطفی یا فیزیکی را می پذیرید.
  • رفتار نامناسب دیگران را توجیه می کنید تا خود را از تنهایی دور نگه دارید.
  • با شرکای نامناسبی وارد کار می شوید که ارزش های آنها با ارزش های شما همخوانی ندارد.
  • احساس انزوا و تهی بودن را تجربه می کنید.
  • تصمیمات بلندمدتی می گیرید که بر اساس پذیرش یا تایید دیگران باشد.
  • زمانی که احساس تنهایی می کنید دچار حملات هراس یا اضطراب می شوید.
  • در اطراف دیگران احساس نیاز به توجه شدید می کنید.
  • احساس می کنید جامعه شما را طرد کرده است.
  • موافق هستید که کاری را انجام دهید که بر خلاف آنچه هستید، فقط برای اینکه در ارتباط باشید.
  • خود را تلخ، حسود یا رنجور می‌بینید (مخصوصاً وقتی به دیگران در رسانه‌های اجتماعی نگاه می‌کنید).
  • حتی زمانی که با افرادی در یک اتاق هستید احساس می کنید که از دیگران جدا شده یا بیگانه شده اید.

ترس از تنهایی

برای تغییر کوتاه مدت این احساس چه کار کنم؟

برای تغییر این احساس، انجام دادن هر کاری برای اینکه تنها نباشید، فقط وضعیت را بدتر می کند. هر چه بیشتر از رسانه های اجتماعی به عنوان شکل اصلی ارتباطات خود استفاده کنید، عزت نفس شما به شدت کاهش می یابد و احساس تنهایی بیشتری خواهید کرد. حتی شاید دچار اعتیاد به اینستاگرام یا اعتیاد به قمار شوید.

وقتی احساس تنهایی می کنید چه اتفاقی می افتد؟

تنهایی گارهای از منظر یک از انواع فوبیا: ممکن است اصطلاحاتی مانند اتوفوبیا یا مونوفوبیا را از طرف روانشناسانی که در رابطه با تنهایی می گویند، بشنوید.

تفاوت بین اتوفوبیا و مونوفوبیا چیست؟ خب، در واقع هیچ تفاوتی وجود ندارد!اتوفوبیا و مونوفوبیا هر دو به ترس غیرمنطقی و مداوم از تنهایی اشاره دارند. این یک وضعیت جدی است که شدت آن متفاوت است، از ناراحتی و تنها ماندن تا تجربه حملات پانیک. اختلالات اضطرابی شدید می تواند طاقت فرسا باشند و سلامت روانی شما را به شدت مختل کنند.

نکته مهم: اگر این اضطراب شدید را به طور منظم تجربه می کنید که منجر به سخت شدن شرایط سلامت روان یا علائم فیزیکی مانند تپش قفسه سینه، سرگیجه و حالت تهوع می شود، باید از یک مرکز مشاوره برای ارزیابی و تشخیص اصلی مشکل توسط یک روانشناس ارزیابگر کمک بگیرید.

تنهایی و افسردگی

چگونه بر ترس خود از تنهایی غلبه کنم؟

  • تغییر را انتخاب کنید:  باید تصمیم به تغییر و رشد بگیرید، هیچ کس دیگری نمی تواند این کار را برای شما انجام دهد. اتخاذ این تصمیم، به شجاعت و استقامت نیاز دارد و این اولین قدم برای غلبه بر ترس های شما است. شما ممکن است همسر و خانواده ای دوست داشتنی داشته باشید که همیشه همراه شما هستند، اما این بدان معنا نیست که شما در حال مبارزه با ترس از تنهایی هستید.
  • به لحظه های تنهایی تان توجه کنید: به زمانی که در آن احساس تنهایی می کنید توجه کنید. چه زمانی این احساسات برای شما ظاهر می شود؟ چه زمانی بیشتر احساس تنهایی می کنید؟ این احساس تنهایی ممکن است هم در حضور افراد اطرافتان حس شود هم در لحظات تنهایی تان.
  • نیازهای برآورده نشده خود را لیست کنید: از خود بپرسید کدام یک از نیازهای من برآورده نمی شود؟ همه ما نیازهایی داریم. نیاز به احساس امنیت، روابط بین فردی و دیده شدن، نیاز به لمس شدن، درک و حمایت، نیاز به احساس دوست داشنه شدن، رضایت و دیده شدن مهارت هایی مانند خلاقیت و حل مسئله. به گفته آبراهام مزلو، ما نیازهای فیزیولوژیکی، نیازهای ایمنی، نیازهای عاطفی، نیازهای احترام و نیاز به خودشکوفایی داریم. وقت گذاشتن برای درک نیازهایتان و فهمیدن اینکه چگونه می توانید آنها را برآورده کنید، به شما این قدرت را می دهد که خود را به عنوان کسی ببینید که به خود اهمیت می دهد و هنگامی که شروع به مراقبت از خود کردید و خود را ارزشمند و شایسته دیدید، تنها بودن در کوتاه ماندن اذیت تان نخواهد کرد.
  • با خودتان به تنهایی وقت بگذرانید: چه چیزی شما را از این باور باز می دارد که می توانید کارهایتان را به تنهایی انجام دهید؟ چه چیزی شما را از ادعای حاکمیت باز می دارد؟ چه کسی به شما گفته که تنها بودن یعنی هیچکس شما را نمی خواهد؟ چه کسی گفته است که باید به هر قیمتی از احساس تنهایی اجتناب کنید؟ تنها بودن به این معنا نیست که مشکلی در شما وجود دارد و شما زشت، کم هوش یا بازنده هستید، یا اینکه اگر تنها باشید نفرین شده هستید.
  • سعی کنید ۵ دقیقه با خودتان تنها باشید و سپس آن را به ۱۰ دقیقه برسانید و ادامه دهید تا زمانی که رشد کنید و عادت کنید که در آن فضای تنهایی با خودتان راحت باشید. اینگونه می توانید یاد بگیرید که چگونه در تمام آن ترس هایی که شما را عقب نگه می دارند پیشرفت کنید، نه فقط ترس از تنهایی، بلکه ترس از شکست، تغییر، کمالگرایی و غیره. البته رواندرمانی اضطراب از تنهایی تنها با رویکردهایی مانند طرحواره درمانی یا درمان وجودی اگزیستانسیال امکان پذیر است.
  • برای ارتباط با افراد همفکر تلاش کنید: ارتباط و تعلق واقعی از گذراندن زمان و ایجاد روابط با افراد همفکر ناشی می شود. افرادی که می خواهید در اطراف خود داشته باشید کسانی هستند که از شما حمایت می کنند، مرزهای شما را درک می کنند و به جای اینکه شما را پایین بکشند، شما را بالا می برند.

اگرچه بسیاری از ما بخش بیشتری از زندگی خود را با  تنهایی می گذرانیم، اما اگر می خواهیم باعث رشد واقعی خود شویم، لازم است آن را در آغوش بگیریم. اگر زمانی را به تنهایی سپری نکنیم، رشد خود را خفه می کنیم. اما، برای برخی تنها بودن بزرگترین ترس آنهاست، اما این درست جایی است که در آن موهبت نهفته است. خبر خوب این است که ترس از تنهایی قابل درمان است، و این چیزی است که تا زمانی که تمایل به تغییر، پذیرش و تعهد به خود داشته باشید، می‌توانید آن را برطرف کنید.

نویسنده: مهسا بشار

منبع: fearlessliving.org

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 5]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین