روان رنجوری رزمی یا فرسودگی رزمی چیست؟

روان رنجوری رزمی که به عنوان فرسودگی جنگ (combat fatigue) نیز شناخته می‌شود، یک پاسخ رایج به فشار روانی و هیجانی است. این حالت می‌تواند ناشی از تجربه موقعیت‌های خطرناک و آسیب‌زا باشد. این یک اختلال عصبی است که به دلیل استرس ناشی از جنگ به وجود می‌آید. در حقیقت روان رنجوری رزمی یک واکنش طبیعی به فرسودگی بدن و ذهن پس از عملیات طولانی و سخت است.

فرسودگی رزمی

روان رنجوری رزمی چه علائمی دارد؟

تشخیص فرسودگی رزمی می‌تواند کمی چالش برانگیز باشد. چرا که علائم این اختلال، طیف وسیعی از علائم فیزیکی، رفتار و هیجانی را به همراه دارد. برخی از علائم کلیدی این اختلال شامل موارد زیر می‌باشد:

  • کج خلقی، زودرنجی و طغیان خشم
  • ترس و نگرانی بیش از حد
  • سردرد و خستگی
  • افسردگی و بی‌تفاوتی
  • از دست دادن اشتها
  • مشکلات خواب
  • تغییرات در رفتار یا شخصیت

روان رنجوری رزمی

راه‌های درمان و مقابله با فرسودگی رزمی

اگر شما یا یکی از اعضای خانوادتان چنین شرایطی را تجربه می‌کنید، مهم است که بدانید نباید خود را سرزنش کنید. چرا که روان رنجوری رزمی ربطی به طیف اسکیزوفرنی یا نقص اختلالات شخصیتی ندارد. زمانی که ما به طور مستمر و بیش از حد از عضله استفاده می‌کنیم، عضله مورد نظر دچار خستگی می‌شود. این در مورد مغز نیز صدق می‌کند. به عبارتی دیگر مغز هم نیاز دارد تا از قرار گرفتن بیش از حد در معرض ضربه و استرس بهبود یابد. در ادامه چند روش وجود دارد که می‌توانید برای مقابله با خستگی رزمی انجام دهید انجام دهید:

به سلامتی خود توجه کنید

فرسودگی می‎‌تواند نشانه مهمی باشد که نشان می‌دهد ما بیش از حد از بدن خود کار می‌کشیم. مهم است که با تغذیه صحیح، ورزش و استراحت کافی، به نیازهای بدن توجه کرده و استراحت کنید.

استراحت کنید

متخصصان معتقدند که بزرگسالان به 7 الی 9 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند. خواب بدن را بازیابی می‌کند و می‌تواند شما را از عواقب منفی استرس بیش از حد محافظت کند.

به دنبال دریافت کمک از یک متخصص باشید

کار با یک روانشناس در مرکز مشاوره می‌تواند در شناسایی برخی از افکار و رفتارهایی که ممکن است استرس را بدتر کند، بسیار مفید باشد. یک فرد متخصص همچنین می‌تواند برخی از روش‌هایی رواندرمانی را که باعث ارتقای سلامت مثبت می‌شود را در جلسات تراپی با شما کار کند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: اضطراب اجتماعی

خسته از زندگی

خستگی رزمی یا اختلال استرس پس از سانحه؟

فرسودگی رزمی اغلب با اختلال استرس پس از سانحه (اختلالی که می‌تواند پس از گذر از یک رویداد آسیب‌زا مانند جنگ، حمله یا فاجعه رخ دهد) اشتباه گرفته می‌شود. در حالی که بسیاری از علائم بین این دو اختلال مشابه هستند، اما درنهایت دو اختلال متفاوت هستند. روان رنجوری رزمی یا فرسودگی رزمی، معمولا برای دوره‌های کوتاه‌تری اتفاق می‌افتد و به عنوان یک واکنش طبیعی در برابر رویدادهای آسیب‌زا درنظر گرفته می‌شود. علائم این حالت، پس از گذشت چندماه یا حتی چند هفته از بین می‌رود.

از طرف دیگر اختلال استرس پس از سانحه شدیدتر است. اغلب می‌تواند موجب ایجاد اختلال در مسئولیت‌های روزانه فرد شود و بنابراین نیاز به درمان تهاجمی‌تری دارد. اختلال استرس پس از سانحه PTSD، معمولا به جلساتی با یک متخصص روانشناسی بالینی  و روش‌هایی برای پردازش هیجانات دشوار نیاز دارد. فردی که مبتلا به استرس پس از سانحه تشخیص داده می‌شود اغلب علائم خاصی را تجربه می‌کند. مانند رویاهای عودکننده و  فلاش بک – پس از یک رویداد آسیب‌زا.

به طور خلاصه، اختلال استرس پس از سانحه شدیدتر است و معمولا نیاز به کار با یک متخصص سلامت روان دارد. اما فرسودگی رزمی واکنش رایج‌تری به تجربیات سخت و آسیب‌زا است. لازم به ذکر است که افراد مبتلا می‌توانند با پیروی از برخی استراتژی‌های ساده و صرف زمان برای بهبودی، بهتر شوند و زندگی روزمره خود را از سر بگیرند.

نویسنده: دکتر فرشته موتابی

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 5]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین