9 راه که شوهرتان به شما گوش کند
امروزه زوجین بسیاری از گوش نکردن به یک دیگر شکایت میکنند. این موضوع در خانم ها بیشتر دیده میشود. به عبارتی دیگر، خانم های زیادی علاقه دارند تا همسرشان هنگام صحبت کردن به او گوش کند. این موضوع تا حدی است که بسیار از خانم ها به روانشناس مراجعه میکنند و تنها یک سوال میپرسند: چطور شوهرم را حرف گوشکن کنم؟ انگار او در غاری است که من اجازه ورود به آن را ندارم! اما در پاسخ به شاید به این سوال باید بگوییم، شما فقط نیاز دارید که یاد بگیرید چگونه صحبت کنید تا او بشنود!
سعی کنید در کنار هم صحبت کنید
اگر صحبتی دارید که فکر میکنید قرار است سخت باشد، بهترین راه این است که در کنار یکدیگر صحبت کنید. زیرا نگاه کردن به چشم های کسی بسیار آسیب پذیر است و میتواند ناراحت کننده باشد. زمانی که در کنار یکدیگر راه میروید یا کنار یکدیگر در ماشین نشسته اید، بهترین موقعیت برای این مدل مکالمات است.
یک زمان مشخصی را تعیین کنید
شاید ترسناکترین جمله برای یک مرد این باشد که، عزیزم میتوانیم امشب صحبت کنیم؟ به همین خاطر ممکن است اغلب از صحبت کردن اجتناب کنند. اما اگر از قبل، یک زمانی مشخص برای صحبت کردن برنامه ریزی شود، آنقدر هم برای آقایان ترسناک نخواهد بود! سعی کنید هر روز 15 یا 20 دقیقه وقت بگذارید و درمورد روز خود صحبت کنید. چه لحظات هیجان انگیز و چه لحظات معمولی. اتفاقاتی که تجربه کرده اید را به اشتراک بگذارید. این به شما کمک میکند احساس کنید درک شدهاید، و به هر دوی شما کمک میکند تا ارتباط قویتری داشته باشید. در مجموع شما به طور روزمره زمانی دارید که اگر نیاز به بحث و گفتگو باشد، چیزهای دیگری را مطرح کنید.
به صحبت های او پاسخ دهید
وقتی شوهرتان حرفش را میزند، به او گوش کنید. این به معنای یک گوش کردن ساده نیست. در صحبت های او کنکاش کنید و نشان دهید که تمام حواستان به اوست. هنگامی که او شروع به صحبت در مورد چیز مهمی میکند، سوالاتی درمورد صحبت هایش بپرسید. بهتر است این رفتار را تبدیل به یک عادت کنید. با این کار به او کمک کنید تا افکارش را پردازش کند و به او کمک کنید تا احساس کند شما او را درک میکنید. به عنوان مثال، اگر او گفت:« امروز چقدر شلوغ بود! خیلی استرس گرفتم.» میتوانید بپرسید، “اوه، نه! چی شد؟” و همانطور که او داستان را تعریف میکند، به دنبال سوالات بعدی باشید. پس از آن، اغلب کاملا طبیعی است که شما نیز برخی از ناامیدی های خود را به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین «چقدر همسرتان را می شناسید؟»
از او درمورد اهداف بلند مدتش بپرسید
گاهی اوقات آنقدر درگیر داستان های خودمان از آنچه که برایمان پیش آمده است میشویم که فراموش میکنیم که او نیز ممکن است داستان و روایت های خود را داشته باشد. حتی گاهی ممکن است آنقدر درگیر چینش یک سناریو از ازدواج خود باشید، که اصلا حواستان به خواسته ها و برنامه های همسرتان از یک ازدواج نباشد. درنتیجه از او بپرسید که میخواهد ازدواجتان در پنج سال آینده چگونه باشد. از او بپرسید که میخواهد بچه ها در پنج سال آینده چه چیزی بدانند. با هم در مورد اهداف خود صحبت کنید. سپس میتوانید از خودتان بپرسید: خوب، اگر این چیزی است که ما میخواهیم، برای رسیدن به آن چه کاری باید انجام دهیم؟ این حالت از حل مسئله، یک مدل مکالمه سالم است و اغلب بسیار سرگرم کننده است.
از او بپرسید که در مورد وضعیت ها چه احساسی دارد
به یاد داشته باشید که در این مورد عجله ای نیست! ابتدا از او درمورد موقعیت پیش آمده بپرسید. به دقت به او گوش کنید و بررسی کنید که چه احساسی دارد. نظر و تحلیل خود را نیز بیان کنید. این بدان معنا نیست که نظر شما مهم نیست، یا حتی اهمیت کمتری دارد. فقط این است که اغلب ما افکار زیادی را در مورد چیزی که حتی مرتبط با او نبوده است، بیان کرده ایم. اگر مکالمه را شروع کنیم و هر چیزی را که قبلا در مورد آن فکر کرده ایم بگوییم، در معرض خطر نشنیدن او قرار میگیریم. در عوض، اجازه دهید او صحبت کند و ایده هایش را قبل از اینکه همه چیزهایی را که فکر و تحلیل کردهاید، ارائه دهد. در این صورت همسرتان نیز به بهترین وجه ممکن به شما گوش خواهد داد!
از او بپرسید که چه چیزی برای او مهم است!
بیایید بدترین وضعیت را بررسی کنیم. یعنی زمانی که شما بسیار درمانده شدهاید. چرا که همسرتان همواره در خانه تنها حضور فیزیکی دارد اما در واقع آنجا نیست. در این شرایط احساس میکنید که او به شما یا شاید حتی بچه ها اهمیتی نمیدهد. میتوانید در مورد اینکه چقدر او شما را ناامید کرده است، گفتگو کنید. اما بخواهیم صادق باشیم، احتمال پایینی دارد که او به خوبی به صحبتهای شما گوش کند یا احساس کنید که شنیده میشوید. زیرا به نظر همسرتان این یک حمله است. پس شما باید در این شرایط یک موقعیت برد- برد ایجاد کنید.
برای مثال میتوانید بگویید: گاهی اوقات احساس میکنم وقتی در خانه هستی کاملا اینجا نیستی، و این باعث ناراحتی من میشود، زیرا میخواهم احساس کنی خانه واقعا یک مکان امن است. چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم تا خانهمان برایت بیشتر تبدیل به یک مکان امن شود؟ بعد از اینکه در مورد این موضوع صحبت کردید، میتوانید بگویید: «دو یا سه چیز به من کمک میکند: اگر هر شب 20 دقیقه با هم یک فنجان چای بنوشیم و درباره روزمان صحبت کنیم چطور؟ یا اگر گاهی اوقات قبل از خواب برای بچه ها داستان بخوانی؟»
از او بخواهید که توضیح دهد!
اگر یکی از این راه ها را انجام دهید و شوهرتان همچنان چیزی گفت که واقعا برایتان آزادهنده بود، چه؟ در این شرایط توضیح دادن اینکه شما صدمه دیدهاید کارساز نیست. اما بیایید یک ثانیه به عقب برگردیم. فرض کنید احساس خود و صحبت هایتان را توضیح میدهید و پاسخ او تنها چرخاندن چشم هایش خواهد بود. میتوانید احساس ناراحتی کنید و توضیح دهید که او چه احساسی در شما ایجاد کرده است، یا میتوانید این را بگویید: متوجه شدم که چشمانت را میچرخانی. این به من این تصور را میدهد که فکر میکنی آنچه من گفتم احمقانه است.
به نظرت من دارم احمق میشم؟ البته بهتر است قبل از اینکه او را متهم کنید که فکر میکند احمق هستید، فقط با او صحبت کنید که آیا او این چیزی است که فکر میکند یا خیر! به احتمال زیاد او خواهد گفت: “نه، متاسفم اگر این تصور را به تو دادم” و متوجه میشود که او فقط بی ادب بوده است.
در مورد آنچه نیاز دارید صحبت کنید، نه در مورد آنچه که او اشتباه انجام میدهد
به عنوان مثال، فرض کنید با کسی ازدواج کردهاید که شش ساعت در روز بازیهای ویدیویی انجام میدهد، اغلب تا ساعات اولیه صبح به رختخواب نمیآید و به اندازه کافی نمیخوابد. میتوانید در مورد ضررهای بازیهای ویدیویی برایش صحبت کنید. یا میتوانید بگویید:
عزیزم، من احساس میکنم که ما با هم ارتباط نداریم و واقعا احساس تنهایی میکنم. آیا میتوانیم در مورد اینکه چگونه به من کمک کنیم احساس تنهایی کمتری کنم و بیشتر با تو ارتباط برقرار کنم صحبت کنیم؟
صحبت را متوقف کنید و شروع به بازی کنید.
در نهایت گاهی اوقات آنقدر صحبت کردهایم و سعی کردهایم توجه او را با مهربانی بدست آوریم، اما نتیجه نمیدهد. ممکن است از خود بپرسید خب چرا نمیشود؟ پاسخ آسان است: زیرا آدمها نیاز به مرز دارند! گاهی اوقات تعیین یک مرز واضح بیش از هزاران ساعت مکالمه جواب میدهد.
نویسنده: بیتاپیربوداقی
منبع: baremarriage.com