با مردان وابسته به مادر چه کنیم؟

آیا شما با یک مرد بالغی ازدواج کرده اید که وابستگی زیادی به مادرش دارد و همیشه در هر کاری با او مشورت می کند؟ یا شاید به جای اینکه با شما بیرون برود و قدم بزند، ملاقات مداوم را با مادرش ترجیح می دهد؟ این مرد به اصطلاح، پسرمامانی نامیده می شود و مردی است که یک پیوند بسیار قوی و اغلب بیمار گونه با مادرش دارد و به عبارتی به مادرش وابسته است! اگرچه ممکن است این مشکل جدی به نظر نرسد، اما در دراز مدت می تواند منجر به از هم گسیختگی رابطه این فرد شود. مرد وابسته به مادر، در تمام تصمیماتش با مادرش مشورت می کند و اوقات فراغت زیادی را با او می گذراند. حتی اگر از خانه و خانواده فاصله بگیرد و دور از مادرش زندگی کند، باز هم می‌خواهد تا حد امکان زمان بیشتری را با او بگذراند. مردی که به مادرش وابسته است در زندگی روزمره خود، بسیار کم مستقل است. همچنین اگر تصمیم بگیرد با شریک زندگی خود زندگی کند، اغلب کارهای خانه را انجام نمی دهد. فعالیت هایی که معمولاً به عنوان زنانه شناخته می شود، مانند شستن، تمیز کردن، پخت و پز، برای او کاملاً بیگانه خواهد بود، زیرا مادرش در تمام زندگی او این کارها را انجام داده است.

همسر وابسته

چرا یک مرد به مادرش وابسته است؟

تنها یک دلیل وجود ندارد که یک مرد ممکن است وابسته به مادرش شود. اغلب ریشه مشکل در مادری است که بیش از حد از پسرش محافظت کرده است، اما همیشه هم اینطور نیست. در گذشته، روانشناسان و کارشناسان کودک اغلب بر این باور بودند که گرمی و سردی مادر اغلب با مسائل روانی در کودکان، به ویژه در پسران، مرتبط بوده است. امروزه متخصصان دریافته اند که دلبستگی سالم برای سلامت روان پسران و مردان ضروری است. برخی نیز بر این باورند که، بسیاری از مردان مامانی، مردانی هستند که در زندگی شاهد اقتدار پدرشان نبودند، مثلا والدین آنها از هم جدا شدند یا پدر وقت کمی را در خانه گذرانده است.

آیا می توان با مردی که وابسته به مادرش است زندگی کرد؟

رابطه با مرد مامانی آسان نیست و نیاز به صبر زیادی دارد. بسیاری از مردان در ابتدای رابطه، خود را به خوبی پنهان می کنند و رابطه ناسالم آنها با مادرشان تنها با گذشت زمان آشکار می شود. اگر متوجه شده اید که مرد شما پسر مامانی است، از او عصبانی نشوید، احتمالاً او از رابطه افراطی که با مادرش دارد بی خبر است. در واقع تغییر رفتار، بلافاصله امکان پذیر نیست. فقط کار طولانی مدت روی مشکل، به او امکان می دهد اولویت ها و نگرش زندگی خود را تغییر دهد. همچنین می توان این نکته را نیز در نظر داشت که، زندگی کردن با پسر مامانی همیشه چیز بدی نیست. در واقع، تحقیقات نشان داده است که پسران و مردانی که روابط قوی با مادران خود دارند، از نظر روانی سالم تر، همدل تر و روابط بهتری با زنان دارند. اما وقتی این رابطه به حالت بیمارگونه  تبدیل می‌شود مشکلاتی را نیز به همراه خواهد داشت.

مردان وابسته به مادر

طریقه رفتار با مردان وابسته به مادر

نگران نباشید، هنوز امیدی وجود دارد! درادامه چندین راه برای داشتن یک رابطه موفق با مردان وابسته به مادر آورده شده است. اکنون سفر خود را شروع کنید و کشف کنید که چگونه ارتباط بین خود و شریک زندگی خود را عمیق تر و حفظ کنید.

او را مجبور به انتخاب نکنید

اول از همه شریک زندگی خود را مجبور نکنید بین شما و مادرش یکی را انتخاب کند. او برای این کار آماده نیست و شما فقط او را از دست خواهید داد یا اوضاع را بدتر خواهید کرد. مهم است که هنگام برخورد با پسر مامانی، این کار را به آرامی و با احتیاط انجام دهید، بدون اینکه عصبانی شوید و او را سرزنش کنید. اگر رویکردی تهاجمی داشته باشید، او را به آغوش مادرش برمی‌گردانید، زیرا از دیدگاه او، به نظر می‌رسد که می‌خواهید او را علیه مادرش قرار دهید.‌

مرزهای مشخصی را تعیین کنید

در حالی که ممنوع کردن همسرتان از ملاقات با مادرش، حتی اگر سومین بار در یک هفته باشد، ممنوع است، می توانید به او بگویید که شما دیگر با او نخواهید رفت. کمی وقت بگذارید و در مورد چیزهایی که می توانید و نمی توانید آنها را تحمل کنید فکر کنید و بر این اساس مرزهای مشخصی را تعیین کنید.

او را تشویق کنید تا مرزهای مشخصی را تعیین کند

شما قطعاً باید با شریک زندگی خود مرزهای مشخصی ایجاد کنید، اما وقتی صحبت از ایجاد مرز با مادر او می شود، جای شما نیست. او کسی است که باید این مرزها را تعیین کند و بداند که خوب نیست مادرش همه تصمیم ها را به جای او بگیرد.

با مادرش زندگی نکنید

به خانه مادرش نقل مکان نکنید و اجازه ندهید او به خانه شما نقل مکان کند. حتی اگر در حال حاضر هیچ گزینه دیگری برای زندگی مشترک ندارید.

معنای بزرگسالی را به او یادآوری کنید

بزرگسالان افرادی هستند که مسئولیت خود و اعمال خود را بر عهده می گیرند. آنها به اندازه کافی مستقل و متکی به خود هستند که می توانند از خودشان مراقبت کنند و خودشان تصمیم بگیرند. باز هم، گفتن به او که مرد شود و بچه بودن را کنار بگذارد، کارساز نیست. این گفتگو را با لحنی ملایم و محبت آمیز و بدون پرخاشگری انجام دهید، مگر اینکه می خواهید او نزد مادرش بدود.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین «چقدر همسرتان را شناخته اید؟»

او را تشویق کنید که به تنهایی از خودش مراقبت کند

از شریک زندگی خود بپرسید که آیا دوست دارد برای همیشه مثل یک کودک رفتار کند یا یک روز خانواده خودش را داشته باشد. از او بپرسید که آیا می خواهد بقیه عمرش را با مادرش سپری کند. اگر مادرش مسئول پول، سلامتی، خوشبختی، وظایف و تصمیماتش باشد، در واقع، مسئولیت زندگی او را بر عهده دارد.

همه چیز را زیاد با مادر در میان نگذارید

به طور کلی چقدر با مادرش شریک است؟ در حالی که داشتن یک رابطه محبت آمیز با والدین حتی در بزرگسالی قطعا زیباست، اما گفتن همه چیز به آنها به سادگی اینطور نیست. مطمئناً مادرش الان نباید آنقدر که در دوران کودکی و نوجوانی او درگیر زندگی او می‌شد، باشد.

او را در جریان مشکلات خود قرار ندهید

مشکلات روابط شما، چیزی است که بین شما دو نفر است و باید بین شما دو نفر باقی بماند. گهگاهی صحبت با یک دوست خوب است، اما اگر شریک زندگی شما از شما به مادرش شکایت کند، رابطه شما محکوم به فنا می شود. او باید در عوض در مورد این مسائل با شما صحبت کند و سعی کند با هم راه حلی بیابد. باهم یعنی شما و او، نه او و مادرش.

به مادر اجازه ندهید کاری با امور مالی شما داشته باشد

وقتی به اندازه کافی بزرگ شده اید که شغلی پیدا کنید، مادرتان نباید کاری به امور مالی شما داشته باشد. او نباید در مورد حساب‌های بانکی، صورت‌حساب‌ها و روش‌هایی که پول را خرج می‌کنید، بینش داشته باشد.

به او بفهمانید که مجبور نیست همه کاری را برای مادرش انجام دهد

آیا آرزویش فرمانبرداری از مادرش است؟ صرف نظر از اینکه شما یا او چه می خواهید، وقتی مادرش به او نیاز دارد که او را به خواربارفروشی ببرد، اسباب کشی کند، با او شام بخورد یا کاری انجام دهد، همه چیز را رها می کند و انجام می دهد. به او یادآوری کنید که او تنها کسی نیست که می تواند این کارها را برای مادرش انجام دهد، به خصوص زمانی که کارهای مهم تری برای انجام دادن دارد.

مشاوره شوهر وابسته

با مادرش روبرو نشوید و احترام بگذارید

وقتی به رابطه خود با پسر این مادر فکر می کنید، احتمالاً وسوسه می شوید که از مادرش رنجیده و با او روبرو شوید. این یک نه بزرگ است. او کسی است که باید رابطه اش با مادرش را حل کند و شما نمی توانید این کار را برای او انجام دهید. علاوه بر این، شما نمی خواهید مادر او را علیه خود قرار دهید. هیچ کس نمی تواند شما را وادار کند که او را دوست داشته باشید و مطمئناً مجبور نیستید، اما باید احترام بگذارید و از درگیری با او اجتناب کنید. فراموش نکنیم که این زن، همان زنی است که او را به دنیا آورده و بزرگ کرده است. آنها یکدیگر را دوست دارند، حتی اگر به شکلی ناسالم باشند.

به همسر خود بفهمانید که باید در اولویت باشید

شما شایسته این هستید که اولویت شریک زندگی خود باشید و آینده بالقوه ای که می توانید با هم داشته باشید باید برای او مهمتر از نگه داشتن بند ناف وصل شده به مادرش باشد.

از یک متخصص کمک بگیرید

همانطور که احتمالا اکنون می دانید هیچ پاسخ کوتاه و ساده ای برای برخورد با پسر مامانی وجود ندارد. دلبستگی های ناسالمی که در دوران کودکی شکل می گیرند را نمی توان به این راحتی حل کرد. تنها کاری که واقعاً می توانید انجام دهید این است که به مرد خود کمک کنید تا بفهمد مشکلی دارد و باید برای حل آن کمک بخواهد. شما می توانید تمام مدت در کنار او باشید، اما اگر سعی کنید به تنهایی به او کمک کنید، احتمالاً به نتیجه مطلوب نخواهید رسید. افرادی هستند که در این نوع مشکلات تخصص دارند و بینش هایی دارند که دیگران ندارند.

به شریک زندگی خود کمک کنید تا متوجه شود که زمانی که در نهایت مایل به قطع بند ناف و شروع به ایجاد روابط سالم با همه از جمله مادرش شد، باید از تمام حمایت هایی که می تواند دریافت کند استفاده کند. به او بفهمانید که رابطه اش با مادرش به پایان نمی رسد و فقط به شکل سالم تری خواهد بود و همین باعث می شود، تا رابطه سالم تری نیز با شما داشته باشد.

منابع:

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 2 - میانگین امتیاز: 3.5]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین