چگونه بر کم حرفی پیروز شویم؟

قبل از اینکه در پی یافتن درمان کم حرفی باشیم و این درمان را برای افراد کم حرف نزدیک خود تجویز کنیم، کمی در گذشته به عقب بر میگردیم و به تمایل اجتماعی بودن انسان ها نگاهی می اندازیم.

انسان یک موجود اجتماعی از گذشته تا امروز

از گذشته های دور و در طول تاریخ، انسان ها بیشتر تمایل به زندگی اجتماعی و حضور در جمع داشته اند و تعامل و هم صحبتی با دیگران بصورت یک تمایل درونی در اکثریت افراد وجود دارد. انسان همواره از تنهایی، گریزان بوده و به همین دلیل به بهانه های مختلف، برای جمع شدن با دیگران به نوعی مناسبت سازی کرده است به همین دلیل است که اگر به تقویم هر کشوری نگاه کنید چندین مناسبت و روز بزرگداشت و چندین نوع جشن و عید و امثال اینها وجود دارد و در واقع همه اینها بهانه هایی هستند برای دور هم جمع شدن و با هم بودن انسان ها و همچنین برای فرار از تنهایی.

کم حرفی

ساز مخالف افراد کم حرف (سکوتی ناخوشایند، برای خود و دیگران)

با وجود همه صحبت های ما در مورد اجتماعی بودن انسان ها، بعضی افراد هستند که ساز مخالف می زند و این افراد همان کم حرف های گوشه گیر هستند که ما در تلاشیم برای آنها یک درمان کم حرفی پیدا کنیم تا آنها نیز به جمع بقیه ملحق شوند.

در دورهمی ها و شب نشینی های خانوادگی و اقوام که هر کس از دری سخن میگوید یا در گروه های همکاران در جلسات اداری که گاهاً گرم و پر هیاهو میشوند، همچنین در جمع های تفریحی یا ورزشی و مسافرت های گروهی، اگر تمرکز خود را از هیاهوی بحث ها بردارید، فرد یا افرادی را در گوشه و کنار می بینیدکه ساکت و گاهاً ماتم زده هستند و شاید بپرسید: این فرد چرا از اول یک کلمه هم صحبت نکرد؟ آیا او مشکلی دارد که ما نمی دانیم؟ چطور میتوانم او را به صحبت و بحث با خودمان ترغیب کنم؟ و از این نوع سوالات از خود بپرسید.

عوامل کم حرفی در دو دسته درونی و اجتماعی

برای اینکه یک نفر، کم حرف شود و به فردی گوشه گیر و منزوی در جمع تبدیل شود دو دسته از عوامل تاثیر دارند:

  • عوامل روانی و درونی موثر در کم حرفی افراد
  • افراد و عوامل نامطلوب موجود در جمع

عوامل روانی کم حرفی، چه افرادی در جمع کم حرف هستند؟

۱. خجالتی ها و افراد با اعتماد به نفس پایین

بعضی افراد هستند که اعتماد به نفس کافی برای صحبت کردن ندارند و همواره از اینکه مورد قضاوت یا تمسخر دیگران قرار گیرند، نگران هستند یا از خصوصیات ظاهری خود ناراضی هستند مثلاً لحن و تن صدای خود را دوست ندارند یا به هر دلیلی اعتماد به نفس کافی ندارند و همواره خجالتی به نظر می رسند.

این افراد نمی توانند ارتباط کلامی و چشمی مناسبی با مخاطب سخن خود بگیرند و به مرور تبدیل به افرادی کم حرف و ساکت در اجتماعات و دورهمی ها می شوند. برای رفع مشکل خجالتی بودن و کمبود اعتماد به نفس روش های زیادی وجود دارد ولی اگر به سرعت قصد رهایی از این مشکل را دارید بهترین کار، مشورت با یک روانپزشک است.

2. ناراحت ها

افرادی در دورهمی ها هستند که هرچند به جمع و مهمانی آمده اند ولی فکر آنها اصطلاحاً در جایی دیگر است. این افراد مشکلات شخصی یا مالی خاص خود را دارند و به نوعی از یک موضوع، ناراحت و نگران هستند و فکر آنها توسط آن مشکل کاملاً درگیر است، به همین دلیل هر چند به مهمانی آمده اند ولی تمرکز حواس و حوصله شرکت در بحث ها را ندارند و کم صحبت و ساکت هستند. درمان کم حرفی این افراد می تواند همدردی با آنها باشد یا به نوعی تلاش کنید مشکلات آنها را حل کنید یا برای کمک به آنها اعلام آمادگی کنید البته شاید این افراد تمایلی برای صحبت در مورد مشکل خود در جمع نداشته باشند و بهتر است اگر از مشکل آنها آگاهید، خصوصی با آنها صحبت و همکاری کنید.

۳. زود رنج ها

در جمع ها حتماً افراد زود رنج را دیده اید این افراد ممکن است در مورد موضوعاتی اظهار نظر کنند و اگر شخصی خلاف نظر آنها صحبت کند یا به هر نوعی حرفی خلاف میل آنها بزند، به سرعت و شدیداً واکنش نشان میدهند و بعد به نوعی از حرف زدن قهر میکنند و تا پایان، ساکت و ناراحت باقی می مانند و حتی ممکن است جمع را ترک کنند. با این افراد باید با مدارای بیشتری رفتار کرد و اگر از این شیوه خلق و خوی آنها آگاهید، سعی کنید از تحریک این ویژگی رفتاری در آنها پرهیز کنید و اگر خود شما جزو زود رنج ها هستید، بهتر است روی بالا بردن صبر و حوصله خود بیشتر کار کنید و اگر این مشکل زیاد شما و اطرافیانتان را اذیت میکند میتوان با چند جلسه کوتاه مشاوره از دست آن خلاص شوید.

4. حوصله سر رفته ها

اگر جمعی که در آن حضور دارید را اشتباه انتخاب کنید مثلاً از لحاظ سنی، افراد جمع با شما فاصله زیادی داشته باشند، طبیعی است که از موضوعاتی که در آن جمع بحث میشود راضی نباشید چون هر گروه اجتماعی و سنی بیشتر در مورد علایق خود بحث میکند و اگر فردی از گروه سنی خیلی بالاتر یا پایین تر به آنها ملحق شود به احتمال زیاد حوصله اش از بحث ها و گفتگوهای آن جمع سر میرود و این مسئله صرفاً به دلیل اختلاف تفکر در بین گروه های سنی است و بهتر است افراد بیشتر با اشخاص همکار یا هم سن خود دور هم جمع شوند ولی گاهاً، بودن در بین افراد با تفکرات و گروه های سنی غیر مرتبط هم اجتناب ناپذیر است.

درمان کم حرفی

افرادی در جمع که باعث کم حرفی شما می شوند (عوامل بیرونی کم حرفی)

بعضی از افراد هم فکر میکنند دلیل کم حرفی و سکوت آنها در جمع، تقصیر خود آنها نیست بلکه افرادی در جمع هستند که اصطلاحاً «ضد حال» هستند و ما به چند مورد از آنها در اینجا اشاره میکنیم.

1. نصیحت کننده ها

خیلی از انسان ها مخصوصاً افرادی که سن و سالی از آنها گذشته است، دوست دارند تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و خواسته یا ناخواسته این تجربیات و تفکرات، جنبه نصیحت و موعظه به خود میگیرند و بعضی از جوانان و نوجوانان شاید یه دلیل تکرار زیاد این صحبت ها و یا به هر دلیل دیگری در برابر آنها موضع بگیرند و این حرف ها زیاد به کامشان شیرین نیاید پس در این چنین جمع هایی ممکن است به افرادی ساکت و کم حرف تبدیل شوند.

2. پر حرف ها

جالب است که ممکن است پرحرفی برخی افراد در یک جمع، ذوق صحبت کردن دیگران را اصطلاحاً کور کند و آنها را خسته کند چون در میان صحبت های افراد پرحرف به احتمال زیاد حرف هایی هست که دیگران را آزرده خاطر کند و اگر دیگران حوصله بحث و مجادله با فرد پر حرف را نداشته باشند به ناچار سکوت را در پیش میگیرند و صحبت نمی کنند.

۳. مسخره کنندگان و دلقک ها

این اسم ها را مخالفان، بر این افراد نهاده اند و منظور از عناوین نامبرده، کسانی در جمع هستند که تلاش میکنند تا جو دورهمی را شاد نگه دارند ولی شاید از روش هایی استفاده میکنند که به مذاق بعضی ها خوش نمی آید و اشخاصی را در با شوخی کردن با آنها ناراحت میکنند.

4. مخالف های دائمی و منفی باف ها

در جمع دورهمی های مختلف، شایدافرادی را ببینید که علاقه عجیبی به مجادله و بحث کردن دارند، آنها در مورد هر موضوعی که مطرح میشود به سرعت مسیر مخالفت کردن با آن را پیدا میکنند و نظرات دیگر اشخاص را نقض کرده یا به چالش می کشند که این شیوه رفتار هم مورد تایید خیلی از افراد نیست و اگر باعث بحث و جدل نشود در بسیاری از موارد باعث کم حرفی و سکوت افراد ناراحت شده می شود.

راه حل ها و درمان کم حرفی

در پایان عوامل زیاد درونی و همچنین افراد زیادی در جمع ها هستند که ممکن است رفتار آنها خوشایند نباشند و شما را به کم حرفی و سکوت بکشاند ولی در کل راه حلهایی به عنوان درمان کم حرفیِ شما وجود دارد که میتوانید تا حد زیادی این مشکل را کاهش داده و یا درمان کنید:

۱. لبخند زدن

چه با مشکلات درونی دست به گریبان باشید یا مشکلات مختلف شخصی داشته باشید یا حتی از افرادی در جمع خوشتان نیاید، سعی کنید لبخند بزنید، لبخند زدن هم در روحیه شما تاثیر مثبت اثبات شده دارد و هم حس بهتری به طرف مقابل شما میدهد و خود به خود زمینه ساز صمیمیت بیشتر و باز شدن درِ صحبت با دیگران میشود.

۲. بی باکی در صحبت کردن

در مورد حرف زدن زیاد سخت نگیرید، نیازی نیست تمامی جوانب حرف خود را آنالیز کنید و بعد حرفی بزنید وسواس زیاد و فکر کردن در مورد آنچه میگویید تنها شما را کم حرف تر خواهد کرد.

۳. ضرب المثل های تایید کننده

در بحث و صحبت کردن در جمع حتماً نیاز نیست که شما شروع کننده موضوع باشید و اگر زیاد در شروع کردن یک مبحث جذاب مهارت ندارید جای نگرانی نیست چون خیلی از افراد دیگر هم مثل شما هستند ولی شرط اساسی این است که بتوانید در ادامه به بحث ملحق شوید و برای این کار ضرب المثل ها بسیار به کار شما خواهند آمد هم برای تایید سخن خود و هم به عنوان تاییدی برای حرف بقیه افراد؛ برای ملحق شدن به بحث ها و از این راه، درمان کم حرفی شما آغاز شود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 4]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین