چگونگی تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما

تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، یکی از مسائل مهم و حائز اهمیتی است که باید به شکل ویژه به آن پرداخته شود. امروزه با گسترش بی حد و مرز فناوری های نوین و حضور آن در جنبه های مختلف زندگی انسان، تاثیر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما بیش از پیش نمود پیدا کرده است. اگرچه رشد و پیشرفت تکنولوژی در جهت افزایش سطح رفاه و ارتقای کیفیت زندگی انسان ها صورت می گیرد، اما در برخی مواقع با آثار نامطلوب و مخربی نیز همراه می باشد.

عوارض شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان:

  • ایجاد اعتیاد به فضای مجازی
  • عامل زمینه ساز برای اعتیاد به بازی های آنلاین
  • عامل زمینه ساز برای اعتیاد به قمار
  • عامل زمینه ساز در خیانت های مجازی
  • عامل زمینه ساز در اعتیاد به پورن
  • عامل تداوم بخش اضطراب
  • عامل تداوم بخش افسردگی
  • شکل دهی اعتماد به نفس کاذب یا کاهش آن

شبکه های اجتماعی و فضای مجازی مانند(اینستاگرام و واتساپ) اگرچه برقراری تعامل و ارتباط میان افراد را رنگ و بوی تازه ای بخشیده اند، اما همین شبکه ها سبب از هم پاشیدن بنیان بسیاری از خانواده ها و روابط میان فردی زوجین شده اند. امروزه به لطف حضور چشمگیر شبکه های اجتماعی، سلامت ذهن و روان انسان ها نیز تحت شعاع این مسئله قرار گرفته است. درگیر شدن همیشگی افراد با حجم وسیع و افسار گسیخته خبرهای تلخ، جنسی و حواشی، شایعات بی حد و مرز و دعواها و تماشای این مسائل در شبکه های اجتماعی، سبب ایجاد احساسات بد و نامطلوب در وجود بسیاری از افراد می شود. اضطراب و افسردگی به دلیل قضاوت های فرد با دیگران فیک (غیر واقعی) بخشی از تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما به شمار می رود.

تاثیر شبکه های اجتماعی

عادت های نامطلوب و تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما

یکی از عادت های نامطلوب در زمینه تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، ایجاد اعتیاد و وابستگی به این شبکه مجازی می باشد. این عادت حجم وسیعی از اقشار مختلف جامعه را به خود مشغول ساخته است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، از جمله عادت های نامطلوب و نامساعد افراد جامعه، اعتیاد و وابستگی به شبکه های مجازی تلقی می شود. بر این اساس، افراد ساعت ها و دقایق با ارزش و مغتنم خود را به فعالیت در این شبکه ها اختصاص می دهند.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: چگونه شخصیتی قوی داشته باشیم؟

در نتیجه این امر، عدم تحرک و بی تحرکی نیز وجود خود را ابراز می دارد. از دیگر عادت های نامطلوب و تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، عادت به بی تحرکی می باشد. بی تحرکی افراد نه تنها از لحاظ جسمی بلکه از بعد روانی نیز سلامت افراد را در معرض خطر قرار می دهد. شبکه های اجتماعی همانگونه که فرد را به اوج قله موفقیت و تعالی می رساند، به همان میزان نیز می تواند شخص را به نازل ترین سطوح انسانیت و اخلاق گسیل دارد.

نحوه تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما

تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، به ویژه در عصر حاضر به شکلی برجسته و پر رنگ نمود پیدا می کند. چرا که این شبکه ها اثرگذاری قابل توجهی و بالایی بر روی کاربران خود بر جای می گذارند. این شبکه ها مغز و احساسات انسان ها را تحت شعاع خود قرار داده و کنترل مغز و عواطف شخص را به نوعی در دست می گیرند. واقعیت امر این که ارتباطات و تعاملات اجتماعی انسان چه به صورت آنلاین و چه در قالب حقیقی، تاثیرگذاری قابل ملاحظه ای بر ادراک و تفکرات او می گذارد.

در زمینه تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، ارتباطات مجازی مغز انسان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. بر اساس شواهد موجود استفاده بیشتر از شبکه های مجازی، با احساس بیشتر غم و اندوه در وجود انسان همراه می باشد. بسیاری از افراد تا قبل از پا گذاشتن به دنیای بی حد و حصر فضای مجازی و به ویژه شبکه های اجتماعی، از روحیه مناسب، سلامت فکر و روان و تعاملات اجتماعی موفق برخوردار بودند. اما به محض وارد شدن به شبکه های اسماً اجتماعی و رسماً ضد اجتماعی، در تعارض با ارزش ها و باورهای خود قرار گرفته و از نظر سلامتی نیز تضعیف شدند.

بر اساس بررسی های صورت گرفته در تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، استفاده بیش از حد از این شبکه ها با منزوی شدن و گوشه گیری افراد از بعد اجتماعی ارتباط عمیقی دارد. به همین جهت انزوای اجتماعی، از جمله مخاطرات ذهنی و فیزیکی به شمار می رود.

پیامد های منفی شبکه های اجتماعی

پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی

یکی از پیامدهای منفی و تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، مقایسه کردن خود با دیگران می باشد. مشاهده پست های گذاشته شده آشنایان و دوستان، به صورت ناخودآگاه افراد را وارد حیطه مقایسه خود با دیگران می کند و سطح کیفی زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. مقایسه کردن منجر به ایجاد احساسات بد در وجود افراد می شود و بستر مناسب ایجاد بیماری افسردگی را فراهم می آورد.

از دیگر پیامدهای منفی و تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما، ایجاد حسادت در این زمینه می باشد. شبکه های اجتماعی در تحریک حس حسادت تاثیرگذاری بسیار بالایی دارند. این حس حسادت سبب می گردد اشخاص برای بهتر جلوه دادن ظاهر زندگی خود هر تلاش و کوششی را بکار ببندند. بر همین اساس، اقدام به انتشار پست های آن چنانی و اشتراک آن با دیگران می کنند، غافل از اینکه ادامه این چرخه حاصلی جز بدبختی و انزوا را برای فرد به همراه ندارد.

ذکر این نکته ضروری است که اجتماعی بودن به مفهوم برخورداری از دوستان بیشتر در این شبکه ها نمی باشد. همچنین این مورد، زندگی اجتماعی بهتری را برای فرد به ارمغان نمی آورد.

تعاملات مجازی برای رابطه اجتماعی و دوستی در سطح واقعی هرگز کفایت نمی کند. فعالیت های زیاد در شبکه های مجازی، دال بر اجتماعی بودن فرد نیست. تنهایی از دیگر تاثیر شبکه های اجتماعی بر ذهن و روان ما به شمار می رود که این مسئله بسیاری از بیماری های روحی و جسمی را در دامن افراد قرار می دهد. شایان ذکر است که شبکه های اجتماعی مزیت های بسیاری نیز دارند، اما به همان اندازه نیز می تواند مضر و مخاطره آمیز قلمداد شوند.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 4]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین