بعد از خيانت همسر چکار کنم؟
خیانت موجب میشود درد عاطفی زیادی را تجربه کنیم. به دلیل ماهیت این موضوع، اغلب احساسات زیادی وارد ماجرا میشود و ما نمیتوانیم تصمیم درستی بگیریم. بسیاری از مراجعانی که تجربه خیانت را داشتهاند، اغلب از درمانگران خود یک سوال میپرسند: بعد از خیانت همسرم چکار کنم؟ این نکته را باید در نظر داشته باشید که خيانت نباید حتما به معنای پایان یک ازدواج باشد. یک راه این است بررسی کنید و ببینید که چگونه میتوان یک ازدواج را پس از یک رابطه نامشروع بازسازی کرد. مشکلات زیادی در ازدواج میتواند به اندازه خیانت، درد عاطفی عمیقی را به وجود بیاورد. با این حال وقتی هر دو همسر متعهد به بهبود و بازسازی رابطه هستند، بسیاری از ازدواج ها زنده میمانند. در برخی موارد، آنها حتی ممکن است قویتر شوند، با سطوح عمیقتری از صمیمیت!
خیانت چیست؟
خیانت یک موقعیت واحد و کاملا مشخص نیست. آنچه خیانت تلقی میشود میتواند در بین زوجين متفاوت باشد. به عنوان مثال، آیا ارتباط عاطفی بدون رابطه جنسی خیانت محسوب میشود؟ رابطه آنلاین یا فعالیت جنسی آنلاین چطور؟ هر فرد و هر زوج باید تعریف کنند که خیانت در ازدواج به چه معناست.
چرا خیانت اتفاق میافتد؟
خیانت در همه نوع ازدواج ممکن است اتفاق بیفتد. این شامل ازدواجهایی میشود که به نظر خوشبخت میرسند و همچنین ازدواج هایی که مشکلات زیادی دارند. خیانت ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله:
- فقدان محبت
- از دست دادن علاقه، عشق و مراقبت از یکدیگر
- تعهد ضعیف به رابطه
- اختلال در ارتباطات در مورد نیازهای عاطفی و روابط
- عزت نفس پایین
- مشکلات جسمی، مانند درد مزمن یا ناتوانی
- مسائل مربوط به سلامت روان، مانند افسردگی یا اضطراب
- اعتیاد، مانند اعتیاد به الکل، رابطه جنسی، عاشقانه یا مواد مخدر
- مشکلاتی که در ازدواج به آنها توجه نمیشود، مانند ترس از صمیمیت یا اجتناب از درگیری
- تغییرات عمده زندگی، مانند پدر و مادر شدن یا خروج فرزندان از خانه
- دوره های استرسزا، مانند زمانی که همسران باید برای مدت طولانی از هم دور باشند.
پس از خیانت همسرم چه کار کنم؟
هنگامی که یک خیانت فاش میشود، اغلب احساسات سخت و دشواري برای هر دو طرف ایجاد میشود. شریکی که مورد خیانت قرار گرفته، ممکن است از خیانت به اعتماد و از دست دادن امنیت عاطفی آسیب ببیند. شریکی که این رابطه را داشته ممکن است این ترس را داشته باشد که هرگز بخشیده نشود. هنگامی که یک خیانت برای اولین بار کشف میشود، فکر کردن برای تصمیم گیری های بلند مدت به اندازه کافی دشوار است. اما این مهم است که موارد زیر را در نظر بگیرید:
با کسی که به او اعتماد دارید صحبت کنید
صحبت کردن در مورد وضعیتتان با کسی که میتوانید به او اعتماد کنید میتواند شفابخش باشد و به شما کمک کند افکار خود را مرتب کنید. میتوانید به یک دوست نزدیک یا یکی از عزیزانتان مراجعه کنید، اما اگر از بحث کردن در مورد آن با افرادی که میشناسید احساس ناراحتی میکنید، مشاور نیز گزینهی مناسبي است. به اشتراک گذاری تجربیات و احساسات خود با دوستان قابل اعتماد یا عزیزانی که شما را حمایت و تشویق میکنند، میتواند بسیار کمککننده باشد. از افرادی که تمایل به قضاوت، انتقاد یا تعصب دارند دوری کنید.
مراقبت از خود را تمرین کنید
مراقبت از سلامت جسمانی میتواند به شما کمک کند تا از احساسات بد خیانت خلاص شوید. مراقبت از خود پس از خیانت میتواند شامل خوردن وعدههای غذایی متعادل، خواب کافی و درگیر شدن در فعالیتهایی باشد که به شما شادی میدهد. جدا از مراقبت از سلامت جسمانی، آرامش ذهن شما میتواند کمککننده باشد. اگر در حالی که در رختخواب دراز کشیده اید و بیش از حد فکر میکنید، حمام کنید یا به موسیقی آرامش بخش گوش دهید. همچنین میتوانید برای تقویت روحیه خود به سرگرمی هایي که به آنها علاقه داريد، روی آورید.
پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین «چقدر همسرتان را شناخته اید؟»
تصدیق و پذیرش
انکار خیانت به شما کمکی نمیکند که با آن کنار بیایید، اما پذيرش وضعیت میتواند. آنچه را که رخ داده است، بپذیرید، مسئله را براي خودتان روشن کنید. اين کار به شما کمک میکند تا قدمي رو به جلو برداريد. پذیرش به شما این امکان را میدهد که احساسات خود را تجربه کنید و از طریق آنها کار کنید.
خودتان را سرزنش نکنید
هنگام بهبودی از خیانت، ممکن است فکر کنید که این تقصیر شماست. این تفکر مضر است و میتواند در درمان اختلال ایجاد کند، بنابراین هر زمان که لازم بود به خود یادآوری کنید که مهم نیست بین شما چه اتفاقی افتاده است، مقصر کسی است که خیانت کرده است.
با خودتان صبور باشید
این ازدواج شماست و به همین علت مهم است که عجولانه تصمیم نگیرید. به هر روی تصمیم شما آینده این رابطه را مشخص میکند. درنتیجه کمی به خودتان زمان بدهید تا به درستی در این مورد فکر کنید. حتی اگر فکر میکنید ممکن است به خود یا شخص دیگری آسیبی وارد کنید، فورا از یک متخصص کمک بگیرید. همچنين اگر میل عمیقی برای فهمیدن بیشتر آنچه اتفاق افتاده دارید، فورا وارد جزئیات ماجرا نشوید. انجام این کار بدون راهنمایی یک متخصص، مانند یک مشاور ازدواج، ممکن است مضر باشد. در بهبودی پس طلاق نيز نمیتوانید عجله کنید. ممکن است برای مدتی زندگی شما را از بین ببرد، اما اگر به تلاش برای غلبه بر آن ادامه دهید، هر روز احساس بهتری خواهید داشت. سعی کنید به خود زمان بدهید.
به یکدیگر فضا بدهید
پی بردن به خیانت همسر میتواند اتفاقی بسیار سختی باشد. همانطور که سعی میکنید آنچه را که اتفاق افتاده است درک کنید، ممکن است متوجه شوید که به طور غیرقابل پیش بینی رفتار میکنید یا کارهایی را انجام میدهید که معمولا انجام نمیدهید. به خود و شریک زندگیتان کمی زمان بدهید. از همسرتان بخواهید به شما فضایی برای پردازش و فکر کردن در مورد موقعیت بدهد. همچنین دادن فضا به خودتان گاهی مستلزم محدود کردن اطلاعاتی است که در مورد آن شخص دریافت میکنید. میتوانید از دوستان مشترک بخواهید که به اين اتفاق اشاره نکنند و برای جلوگیری از بهروزرسانی در مورد اين اتفاق، ارتباط خود را با شبکههای اجتماعی قطع کنید.
بخشش را تمرین کنید
وقتی کسی را به خاطر خیانت به شما میبخشید، به این معنی نیست که کاری که انجام داده درست است. در عوض، به این معنی است که شما رنجش را رها میکنید و آرامش شخصی را انتخاب میکنید. بخشش میتواند به شما کمک کند احساس همدلی و شفقت داشته باشید و بر رفاه شما تاثیر مثبت بگذارد. پژوهش ها نشان میدهند که بخشش میتواند:
- موجب کاهش فشار خون شود.
- ضربان قلب کمتري را به دنبال خواهد داشت.
- موجب کاهش اضطراب و افسردگی ميشود.
- موجب بهبود سلامت قلب ميشود.
به ياد داشته باشيد که بخشيدن يک فرد به اين معني نيست که او ميتواند به زندگي شما باز گردد. شما میتوانید کسی را ببخشید بدون اینکه دوباره با او رابطه برقرار کنید.
به فکر تلافی نباشيد!
خیانت فوقالعاده آزاردهنده است و به همين علت ممکن است بخواهید براي کسی که به شما آسیب رسانده تلافي کنيد. اما انتقام مضر است و احتمالا بعدا از آن پشیمان خواهید شد. فکر کردن به انتقام در بهبودی شما اختلال ایجاد میکند و منجر به افکار منفی میشود و بهتر است سعی کنید روی چیز دیگری تمرکز کنید. ممکن است فکر کنید که آنها مستحق تنبيه هستند، اما این وضعیت را بهبود نمیبخشد یا به شما کمک نمیکند که احساس بهتری داشته باشید.
نویسنده: بیتا پیربوداقی
منابع: psychcentral.com و mayoclinic.org
