درمان کودکان دیرآموز

کلاس درس ترکیبی از کودکانی است که تواناییها و علایق یادگیری متفاوتی دارند. هر دانش آموز خاص و منحصر به فرد است، به همین دلیل است که برخی ممکن است در برخی از دروس عملکرد خوبی داشته باشند در حالی که برخی دیگر ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشند. هر دانش آموزی با دانش آموز دیگر متفاوت خواهد بود و ممکن است استعدادها و خلاقیت های متفاوتی را به نمایش بگذارد. در این گروه از دانش آموزان ممکن است برخی از نظر عملکرد تحصیلی از دیگران عقب بمانند. برخی از دانش آموزان زمان بیشتری را برای درک موضوعات یادگیری صرف می کنند، این دانش آموزان دیرآموزتر هستند. در هر کلاس دانش آموزانی وجود خواهند داشت که دیرآموز هستند. با این حال، با کمی دقت و توجه بیشتر، این دانش آموزان کند می توانند با سایر دانش آموزان همگام شوند. شما می توانید روش های آموزشی خود را تغییر دهید تا آنها را در همان صفحه با سایر فراگیران نگه دارید.

به چه کسی دیر آموز می گویند؟

اگر مهارت‌های فکری یک‌ کودک با سرعت بسیار کمتری نسبت به همسالانش رشد کند، می‌توان کودک را به عنوان یک فرد دیرآموز توصیف کرد. کودک دیرآموز دقیقاً همان مراحل رشدی را مانند همسالان خود، اما با سرعت نسبتاً آهسته طی میکند. همچنین او معمولاً دارای هوش کمتر از حد متوسط ​​است.

کودکان دیرآموز

ویژگی های دیرآموزان

مشکل در درک مطلب

درک موضوعاتی که در کلاس تدریس می شود برای دانش آموزان دیرآموز می تواند چالش برانگیز باشد. عدم درک موضوعاتی که در کلاس مطرح می شود می تواند منجر به عملکرد ضعیف زبان آموزان شود. تا زمانی که زبان آموز نتواند مفهومی را درک کند، نمی تواند در امتحانات نمره خوبی کسب کند.

مشکل در بیان

دانش‌آموزان دیرآموز نمی‌توانند به درستی به سؤالات امتحان پاسخ دهند زیرا درک کاملی از مفاهیم یادگیری ندارند.آن‌ها اغلب در برقراری ارتباط با مشکل مواجه می‌شوند، که این امر، برقراری ارتباط واضح افکارشان را برایشان سخت‌تر می‌کند. حتی در کلاس درس، این دانش‌آموزان ممکن است مهارت‌هایی برای بیان واضح نظرات خود نداشته باشند. این بر عملکرد و امتیاز کلی آنها تأثیر می گذارد.

عدم توجه

تمرکز بر سخنرانی هایی که در کلاس ارائه می شود برای دانش آموزان کند دشوار است زیرا ممکن است قدرت تمرکز آنها کم باشد. آنها ممکن است به راحتی توسط افکار و سایر عوامل بیرونی منحرف شوند. آنها برای مدت طولانی تری روی کلاس تمرکز نمی کنند و از این رو ممکن است بخش های مهمی از سخنرانی ها را از دست بدهند. می توانید سعی کنید سخنرانی ها را جذاب تر کنید تا توجه چنین دانش آموزانی را به خود جلب کنید و آنها را برای مدت طولانی تری در کلاس مشغول نگه دارید. یکی از راه‌های انجام این کار، گنجاندن بحث‌های تعاملی، ترجیحاً در پایان کلاس، در بین سخنرانی‌ها است تا اطمینان حاصل شود که دانش‌آموزان مفاهیم را دنبال می‌کنند.

قدرت ضعیف حافظه

میزان ماندگاری یادگیری این دانش آموزان نسبتاً کم است.  از این رو مفاهیم آموخته شده را به راحتی فراموش می کنند.  علاوه بر این، به خاطر سپردن فرمول ها، تعاریف و سایر داده های مهم برای به کار بردن آنها در صورت لزوم آسان نیست.  این به طور قابل توجهی بر عملکرد کلی آنها تأثیر می گذارد.  به‌عنوان معلم، می‌توانید کاغذهای نمودار را در داخل کلاس بچسبانید تا به طور منظم با مفاهیمی که برای عملکرد بهتر در امتحاناتشان باید حفظ کنند، آشنا شوید.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: پرورش خلاقیت در کودک، لزوم و روش های کاربردی آن

مسائل یادگیری

دیرآموزان معمولاً آهسته‌تر یاد می‌گیرند و در بیشتر موارد قادر به حفظ آنچه می‌آموزند نیستند، همچنین دامنه توجه بسیار کوتاهی دارند، باید به طور مستقیم به آنها آموزش داده شود و آنها نمی توانند یک یادگیری را به دیگری پیوند دهند مگر اینکه به طور خاصی به آنها گفته شود.آنها همچنین قادر به استفاده از یادگیری مفهوم خاصی در موقعیت های مختلف بدون کمک نیستند. به همین دلیل است که آنها به آموزش دقیق نیاز دارند و نمی توان به آموزش انتزاعی اکتفا کرد.

معضلات اجتماعی

الگوی رفتار اجتماعی کودکان دیرآموز عمدتاً نابالغانه و ناپایدار است.  آنها فاقد قضاوت هستند و گاهی اوقات می توانند در مورد مسائل جزئی پرخاشگر شوند.علی رغم اینکه آنها خودآگاهی دارند، تمایل زیادی به رویاپردازی دارند و دوست دارند زمانی را در تنهایی یا در جمع بچه های کوچکتر بگذرانند.آنها ممکن است هنگام یک کار گروهی، از نظر کلامی مناسب نباشند و خلق و خوی آنها در چند ثانیه تغییر کند.همچنین دیرآموزان اغلب ویژگی‌های ضد اجتماعی را به تصویر می‌کشند.

مشکلات شنوایی

شناسایی اصوات برای دانش‌آموزان دیرآموز دشوار است و بنابراین، هنگام پرسیدن سؤال، پاسخ‌های نامربوط ارائه می‌شود.  نوشتن دیکته برای آنها دشوار است و ارائه بصری مطالب را به ارائه شفاهی ترجیح می دهند.

مشکلات دیداری – حرکتی

دیرآموزان با مشکلات دیداری_حرکتی، یادگیری شفاهی را بر یادگیری بصری ترجیح می‌دهند.آنها تشخیص تمایز بین اشیاء با اندازه ها، رنگ ها و شکل های مختلف را دشوار می دانند.آنها نمی توانند اشیاء مشابه را درک کنند و در به خاطر آوردن آنها مشکل دارند.آنها اغلب دستخط ضعیفی دارند و دوست دارند به جای یادگیری کامل، بخشی از یادگیری را انجام دهند.دیرآموزان ممکن است از مشکلات جسمی مختلف شکایت کنند و ممکن است حرکات بدنی نامناسبی داشته باشند.

درمان کودکان دیرآموز

نکاتی برای کمک به دیرآموزان

  • یک میز مطالعه آرام به او بدهید: دانش‌آموزان دیرآموز به راحتی حواسشان پرت می‌شود، بنابراین مکانی را برای مطالعه پیدا کنید که هیچ مزاحمتی وجود نداشته باشد.
  • سوال بپرسید: از فرزندتان سوالاتی بپرسید، این چیست؟، می توانی به من بگویی چه تفاوتی با این دارد؟، به نظرت این کلمه به چه معناست؟ و غیره.
  • به راحتی در دسترس باشید: کاری نکنید که فرزندتان احساس کند که دارد وقت شما را می گیرد.به هر طریق ممکن به او کمک کنید، نه با تکمیل تکالیف او، بلکه با راهنمایی او در طول فرآیند.
  • وظایف کوچک بدهید: توجه کوتاه یک مسئله ثابت است، بنابراین فقط تکالیف کوتاه بدهید. تمرینات و تکالیف را با درجه سختی کمتر انجام دهید و به تدریج سطح دشواری را برای دانش آموزان افزایش دهید تا با سرعت کمتری با موضوعات آشنا شوند.
  • به آنها اجازه ندهید تسلیم شوند: دانش آموزان دیرآموز نسبت به همسالان خود به زمان بیشتری نیاز دارند تا یک مفهوم را بفهمند یا یک کار را به پایان برسانند، که می تواند آنها را بسیار خسته کند.با آنها بیش از حد کار نکنید.در صورت لزوم به آنها استراحت دهید.
  • به آنها برچسب نزنید: مدام به این واقعیت اشاره نکنید که فرزند شما دیر یاد می گیرد و نمی تواند به اندازه همسالانش به موفقیت برسد.در تمام راه حامی باشید.
  • صبور باشید: تا جایی که ممکن است صبور باشید و مدافع آنها باشید.اطمینان حاصل کنید که فرزند شما مطابق با برنامه درسی مدرسه است یا حداقل تمام تلاش خود را برای انجام این کار انجام می دهد.

فعالیت هایی برای دانش آموزان دیرآموز

در اینجا چند فعالیت ساده وجود دارد که می توانید برای بهبود عملکرد دیرآموزان و ارتقاء مهارت های آنها انجام دهید.

  • فعالیت های گروهی را برای تقویت یادگیری تعاملی و اعتماد به نفس در بین آنها انجام دهید.
  • بازی های مرتبط با موضوع یادگیری خود را سازماندهی کنید تا حس کنجکاوی نسبت به آن را القا کنید.
  • با فعالیت های شفاهی که دانش آموزان تشویق می شوند ایده های خود را بیان کنند، با آن ها مشغول شوید.
  • اشتباهات آنها را اصلاح کنید و آنها را به درستی راهنمایی کنید تا ایده های خود را در قالب کلمات بیان کنند.
  • در نهایت باید به این نکته توجه داشت که، هر کودکی خاص است و استعدادهای خاص خود را دارد.اغلب دیده شده است که دیرآموزان، کودکان مبتلا به ADHD،ADD، اوتیسم یا سایر ناتوانی های یادگیری پتانسیل بسیار زیادی در هنرهای خلاقانه و نمایشی نشان می دهند.پس امید خود را از دست ندهید.با تلاش شما، فرزندتان خواهد درخشید و باعث افتخار شما خواهد شد!

منابع: hopscotch.in و teachmint.com

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 5]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22004925 - 021 رزرو وقت تست آنلاین