تاثیرات طلاق عاطفی در خانواده چیست؟

رابطه با زنی که به هر دلیلی طلاق عاطفی گرفته در هر جامعه ای امری ناپسند به شمار میرود. این رابطه های پنهانی چنانچه آشکار شود، میتواند بر روابط عاطفی زن و شوهر تاثیر منفی گذاشته و بنیان خانواده را متزلزل کند. بر این مبنا، رابطه با زنی که از نظر عاطفی مطلقه به شمار میرود، در ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس میتواند به عنوان یک بحران رو به رشد تلقی شود. این گونه روابط ناپسند، در از هم پاشیدن خانواده و تربیت کودکان تاثیر بسیار نامطلوبی دارد. چنانچه از همان لحظه وقوع بحران عاطفی، بدان اعتنایی نکنیم، باید شاهد این مشکلات باشیم:

  • بی اعتمادی به همسر
  • عدم تعهد به وظایف روزانه و امور تربیتی فرزندان
  • بوجود آمدن مشکلات شغلی در محیط کاری
  • افسردگی و ناسازگاری و قهرهای طولانی

رابطه با زنی که دچار طلاق عاطفی شده است، طبق برخی از حقوق اسلامی دارای جزا و کیفر است. اگر زنی شوهر دار با مردی وارد رابطه شود، پرونده آنها در جریان خواهد بود. حتی اگر شاکی خصوصی در میان نباشد، باز مراتب رسیدگی به پرونده و عقوبت هر یک از آن دو پیگیری میشود. از نظر اجتماعی نیز این پدیده شوم میتواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد. این رابطه در هر سطحی قابل تعریف است، حتی رد و بدل کردن پیامک های احساسی نیز مشمول جرایم حقوقی است و باعث رانده شدن از سوی همسر، فرزندان و خانواده میشود.

طلاق عاطفی

عاقبت طلاق عاطفی

معمولاً طلاق عاطفی خیلی زودتر از طلاق قانونی اتفاق می افتد. ممکن است این طلاق احساسی در تمام سال های زندگی مشترک ادامه پیدا کند. عواقب بسیاری در این زمینه مشاهده شده است که میتوان به روان پریشی، اخلال در نظم زندگی خانوادگی، تاثیر بر تربیت فرزندان و در نهایت حتی به خیانت یکی از زوجین منتهی شود. در ادامه باید خاطر نشان کرد، گاهی اوقات مشکلات زناشویی ریشه در درک نادرست و اعتقادات غیراصولی و غیرعقلانی یکی از طرفین دارد. مشخصات یک زوج سالم تعیین میکند که چگونه دو طرف با هم سازگار بوده، وفادار به اصول خانواده می باشند و با ارتباط اجتماعی خوب سعی در حل مشکلاتشان دارند. بین این زوج ها مرزهایی نیز مشخص است. احترام به حقوق شخصی، از آنها همکارانی همدل ساخته است که به جای رقابت و دشمنی با مصالحه و دوستی برای ساختن یک زندگی ایده آل دوشادوش هم حرکت میکنند.

اما در زندگی کسانی که طلاق عاطفی رخ داده است، همواره زوجین یکدیگر را سرزنش کرده و هر یک مشکلات گذشته و حال و آینده را به دیگری نسبت میدهد. یکی از عواقب سوء این نوع طلاق ها ساختن یک تصویر منفی از خود و احساس نارضایتی است. معمولاً همه این موارد به صورت خشم در روح و روان زوجین، لانه میکند و همین امر باعث میشود تا فاصله آنها روز به روز بیشتر و محبتشان نسبت به یکدیگر کمرنگ تر شود. عجیب نیست که اگر اضطراب و سطح انرژی پایین را از دیگر عواقب طلاق عاطفی بدانیم.

طلاق عاطفی و خیانت

متاسفانه طلاق عاطفی و خیانت در کنار هم رشد کرده و فرد بیمار را تحت تاثیر نتایج سوء خود قرار میدهد. کارشناسان حوزه روانشناسی، ارتباط ضعیف در حوزه های اجتماعی فرهنگی را زمینه ساز شکل گیری طلاق احساسی میدانند. این زوجین به جای آموختن راه و روش های منطقی و دور از مشاجره، به تعارضات و مشکلات روحی روانی خود بیشتر دامن می زنند. بررسی ها نشان داده است، چنانچه یکی از زوجین از نقطه نظر فرهنگی و مذهبی متزلزل باشد، خیلی سریعتر به خیانت فکر خواهند کرد. متاسفانه تفاوت های مذهبی و فرهنگی و عدم تعهد در حوزه اخلاق، دین و رسم و رسومات اجتماعی یکی از طرفین را به سمت خیانت به همسر سوق میدهد.

یکی دیگر از مواردی که در طلاق عاطفی به وضوح دیده میشود، فقدان وجود عامل پشتیبانی است. چنانچه یکی از زوجین، خود را از نقطه نظر حمایتی بی پناه و بی سرپرست ببیند، احتمال اینکه به خیانت نزدیک شود بسیار بیشتر است. این رخداد زمانی بوجود می آید که یکی از زوجین به دلیل نداشتن دوست، همسری مهربان یا والدینی دلسوز از حمایت و پشتیبانی کافی برخوردار نباشد.

در بررسی های انجام شده، گاهی اوقات ریشه طلاق احساسی را میتوان در انتظارات غیرمعقول دانست. این انتظارات اگر خارج از عرف، توان مالی یا فرهنگی یکی از طرفین باشد، میتواند ثبات و تعهد در زندگی زناشویی را به مخاطره بیاندازد. البته سهم رسانه های اجتماعی مانند فیسبوک و تلگرام و غیره را نمیتوان انکار کرد. چنانچه یکی از زوجین به درستی آموزش ندیده باشند، در صورت بروز سردی بین آنها احتمال اینکه زن یا شوهر جذب افراد غیر معتمد و ناشناس بشوند، بسیار است.

تاثیر طلاق عاطفی در خانواده

چگونه طلاق عاطفی را از بین ببریم؟

حالا باید به این نکته بپردازیم، آیا راهی برای از بین بردن طلاق عاطفی وجود دارد؟ پاسخ به این سوال میتواند جان بسیاری از زندگی های در حال مرگ را نجات دهد. طلاق خاموش همانطور که در سطور فوق نیز آمد، دارای پیامدهای نامطلوب فردی اجتماعی است. به روح و روان یک خانواده لطمه میزند. یادگیری مهارت های صحیح در زندگی میتواند نجات بخش باشد. برای اینکه بتوانیم در زندگی مشترک زناشویی به یک رابطه پایدار منهای خیانت برسیم، قبل از هر چیزی باید قواعد درست زندگی کردن را بیاموزیم. خوشبختانه دوره ها و کلاس های زیادی در این زمینه در حال برگزاری است. اگر شرکت در این دوره ها را جدی بگیریم، چه بسا از پرتگاهی به نام طلاق احساسی دور بمانیم.

رسیدن به یک زندگی منهای طلاق عاطفی سخت نیست اگر این نکات طلایی را در روابطمان به کار گیریم:

  • به حرف های یکدیگر با مهربانی گوش بدهیم.
  • نسبت به هم صادق و شفاف باشیم.
  • در صورت بروز مشکل و اختلاف، با فاصله گرفتن از هم، به یکدیگر فرصت فکر کردن بدهیم.
  • سعی کنیم حتی المقدور نگاه منفی نداشته باشیم.
  • وجود اختلاف فکری، تنش و ناراحتی بخشی از یک زندگی طبیعی است.
  • خاطرات خود را مرور کنیم.
  • دخالت اطرافیان را به حداقل برسانیم.
  • از مشاوره ها و تیم های تخصصی کمک بگیرید.

چنانچه تمامی این موارد را در زندگی زناشویی به کار گیریم، هرگز شاهد پدیده مذمومی به نام طلاق عاطفی نخواهیم بود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 3 - میانگین امتیاز: 4.7]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین