طلاق توافقی، شرایط و نکات بسیار مهم آن

در طلاق توافقی زن و مرد با رضایت از یکدیگر طلاق میگیرند. در این نوع طلاق زوجین به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از یکدیگر جدا شوند. طلاق توافقی را میتوان معادل uncontested divorce در نظر گرفت چون طرفین در مورد همه چیز توافق دارند. همچنین آن را میتوان معادل no fault divorce در نظر گرفت چون در آن هیچ یک از طرفین مقصر قلمداد نمیشود. «بازی سرزنش» با اجرایی شدن طلاق بدون تقصیر به پایان میرسد.

با اصلاحاتی که در طلاق بدون مقصر صورت گرفته است، تغییرات و تعارضات غیرضروری حذف شده تا استرس زوج ها و کودکان کاهش پیدا کند. زمان دادرسی کمتر شده و این بخشی از اقدام گسترده برای بهبود سیستم عدالت در خانواده است. در طلاق توافقی، در خصوص حقوق مالی زن مانند مهریه، جهیزیه و غیره مسئله حضانت و ملاقات فرزندان با توافق و تفاهم طرفین تصمیم گیری میشود. این توافق در دادگاه ثبت شده و ضمانت اجرایی و قانونی پیدا میکند.

طلاق توافقی

پشیمانی زوجه از طلاق توافقی

یکی از مواردی که به طور رایج در طلاق مشاهده میشود، پشیمانی در طلاق توافقی است. گاهی تصمیم درباره طلاق از طرف زوجین از روی احساسات و هیجانات بوده و عاقلانه نیست. در نتیجه یکی از زوجین یا هر دو به دنبال انصراف از طلاق توافقی هستند. درصورتیکه زوج از طلاق منصرف شده زوجه نمیتواند به تنهایی در دفترخانه صیغه طلاق را جاری کند، مگر اینکه وکیل طلاق توافقی زوجه یک وکالت نامه بلاعزل از زوج داشته باشد. البته این قانون ممکن است به زوج این فرصت را بدهد که زوجه را تحت فشار قرار داده و مجبور به بخشش حق و حقوق خود کند.

اما در مورد پشیمانی زوجه از طلاق توافقی روال کار کاملاً برعکس است در صورتیکه زن در دفترخانه حضور پیدا نکند زوج با دردست داشتن گواهی عدم سازش میتواند صیغه طلاق را بدون حضور زوجه جاری کند. البته بر اساس ماده 35 قانون حمایت از خانواده هفت روز به زوجه فرصت داده میشود تا در دفترخانه حضور داشته باشد. در صورت عدم حضور زن صیغه طلاق جاری میشود. ناگفته نماند در عمل و بر اساس رویه معمول دادگاه های خانواده و دفاتر طلاق در صورت عدم حضور یکی از زوجین صیغه طلاق جاری نمیشود. دفاتر طلاق از دادگاه استعلام گرفته و کسب اجازه میکنند و در این هنگام دادگاه معمولاً اجازه جاری کردن صیغه طلاق و ثبت آن را نمیدهد.

مضرات طلاق توافقی برای زوجین و کودکان

رسالت طلاق بدون مقصر در این خلاصه میشود که زوجینی که به هیچ عنوان نمیتوانند با هم به تفاهم برسند بدون نزاع و اعتراض از یکدیگر جدا شوند. این امر آنها را دیگر در فرایند دادرسی طولانی قرار نمیدهد. در طلاق بدون نزاع از آنجا که زوجین تحت تاثیر احساسات و هیجانات آنی هستند و نمیتوانند به درستی تصمیم گیری کنند بعد از جدایی پشیمان میشوند. این یکی از مضرات طلاق توافقی می باشد.

سریع بودن فرایند طلاق توافقی خود یکی دیگر از مضرات این نوع جدایی است. زوجین برای فرار از دوندگی های زیاد در راهروهای دادگاه ها به طلاق توافقی رجوع میکنند. برخلاف طلاق عادی در این طلاق زوجین به یکدیگر فرصت کافی نمیدهند تا راه حلی بهتر از طلاق پیدا کرده و به تفاهم برسند.

آسیب های روانی که کودکان در طلاق متحمل میشوند بسیار سنگین است. کودکان اولین قربانیان طلاق هستند. در طلاق توافقی یکی از مسائلی که درباره آن بحث میشود حضانت فرزندان می باشد. در کشمکش اینکه حضانت به کدام یک از زوجین برسد کودکان به شدت از نظر روحی و روانی آسیب می بینند.

مضرات طلاق برای کودکان

زوج درمانی پیش از طلاق چه کمکی به زوجین میکند؟

مشاوره طلاق دارای دو گونه مهم است، مشاوره پیش از طلاق برای کمک به شما جهت هدایت فرایند طلاق و تمام احساساتی که با آن درگیر شده اید و مشاوره پس از طلاق که فرد درمانی است و به شما اجازه میدهد با تغییرات اخیر زندگیتان کنار بیایید. مشاوره پیش از طلاق به شما و همسر سابقتان کمک میکند تا یاد بگیرید به رغم تمام تفاوتها، اختلاف نظرها و آسیب هایی که منجر به طلاق شده، به طور مودبانه با همدیگر صحبت کنید. مشاوره پیش از طلاق بخصوص برای زوج های دارای فرزند مناسب است.

خود طلاق به تنهایی دلیل عمده آسیب به کودکان یا والدین مطلقه نیست. اما والدینی که آشکارا نسبت به هم بی احترامی میکنند میتوانند برای کودکانشان بسیار آسیب رسان باشند. مهم نیست شما و همسر سابقتان نسبت بهم چه فکری میکنید فرزندانتان هر دوی شما را دوست دارند و شما را بخشی از خودشان تصور میکنند. بنابراین مشاوره پیش از طلاق ابزاری است که اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد نه تنها میتواند به شما و همسر سابقتان بلکه برای فرزندانتان هم مفید باشد. مشاوره مناسب برای تمام خانواده سودمند می باشد.

طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

مدت زمان طلاق کاملاً نسبی است و به عوامل مختلف گره خورده است. در قانون جدید حمایت از خانواده به علت اجباری شدن جلسات مشاوره روند طلاق طولانی شده است.

  • اول اینکه یکی از زوجین یا هر دو در سامانه مداخله در طلاق بهزیستی ثبت نام کنند. سپس بعد از تکمیل اطلاعات خود و همسر از مراکز بهزیستی وقت مشاوره بگیرند.
  • بعد از تعیین جلسات زوجین باید در پنج جلسه مشاوره شرکت کنند که به مدت 45 روز به طول می انجامد. مراکز مشاوره بعد از پایان جلسات در صورت عدم تفاهم زوجین به دادگاه خانواده گواهی عدم سازش زوجین را ارائه میدهد.
  • تبصره تعداد و فاصله بین این جلسات کاملاً به شرایط زوجین و نظر کارشناسی مرکز مشاوره بستگی دارد.
  • زوجین با در دست داشتن گواهی عدم سازش میتوانند به ثبت دادخواست طلاق اقدام کنند.
  • در صورتیکه زوجین وکیل داشته باشند، مدت زمان طلاق توافقی معمولاً بین ۱۰ الی ۳۰ روز طول خواهدکشید.

ثبت طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی

بعد از پایان جلسات مشاوره گواهی عدم سازش صادر و زوجین یا وکلای ایشان برای ثبت دادخواست طلاق به دفاتر قضایی مراجعه می نمایند.

  • اول از همه زوجین باید در سیستم ثنا ثبت نام کرده تا از طریق سیستم الکترونیکی تمامی اوراق و ابلاغیه ها را دریافت نمایند.
  • بعد از ثبت طلاق توافقی توسط زوجین یا وکلای ایشان دادخواست از طریق دفاتر قضایی به مراجع قضایی ارسال و شعبه دادگاه، تاریخ و ساعت رسیدگی مشخص میشود.
  • وکلا یا زوجین در جلسه دادرسی حاضر و بعد از رسیدگی به دادخواست طلاق، دادگاه خانواده اقدام به صدور رای (گواهی عدم انصراف از طلاق) میکند.
  • در نهایت بعد از قطعی شدن رای دادگاه زوجین سه ماه فرصت دارند به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه کرده و متارکه خود را به ثبت برسانند.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 0 - میانگین امتیاز: 0]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین