در دست گرفتن احساسات با کمک روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها یک ابزار مفید و کاربردی برای انتقال معانی متمایز و خاص به دیگران می باشد. در پرتو روانشناسی رنگ ها می توان علاوه بر انتقال پیام های مورد نظر به مخاطبان، احساسات و عواطف آنها را نیز در دست گرفت. بطور کلی، رنگ ها نقش تاثیرگذار و برجسته ای را در ابعاد زندگی انسان ها ایفا می نمایند.

بر همین اساس، رنگ ها یکی از پارامترهای حائز اهمیت و اثرگذار برای برقراری ارتباط افراد با محیط های پیرامونی خود به شما می روند. تاثیر شاخص و بارز رنگ ها بر روی احساسات، عواطف و روحیات انسان ها بر هیچکس پوشیده نمی باشد. اثرات جادویی که رنگ ها بر روح، مغز و ذهن انسان القا می نماید، استفاده از روانشناسی رنگ ها را بیش از پیش مورد اهمیت قرار داده است.

ضرورت استفاده از روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها، به مفهوم اثرگذاری رنگ ها بر روی حالات روحی و اذهان انسان ها تلقی می شود. استفاده از رنگ ها به منظور ارتقای مهارت های ارتباطی، کاهش استرس، خلق تفکرات مثبت در تمام ابعاد وجودی انسان و یک عامل مؤثر برای درمان و حل مشکلات و بیماری ها، از درجه اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. به طور کلی، یکی از حس های قوی موجود در بدن انسان، حس بینایی به شمار می رود. این حس برای دریافت اطلاعات در مورد محیط کمک شایانی می کند.

روانشناسی رنگ ها

حضور گسترده و فعال رنگ ها در تمام ابعاد زندگی افراد به شکل مشهود و ملموسی به چشم می خورد. رنگ ها از بار عاطفی و احساسی بالایی برخوردار می باشند، به همین جهت از رنگ ها به عنوان یکی از شاخص ترین عنصرهای دیداری نام برده می شود. با کمک این عناصر جادویی، درک انسان از محیط، برقراری تعامل با جهان پیرامون، جهت یابی و به دست آوردن اطلاعات امکان پذیر می شود.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: بررسی و تحلیل روانشناسی زبان بدن

با افزودن رنگ به یک محیط یکنواخت و بی روح، می توان پویایی و نشاط را در آن فضا متجلی ساخت. بر همین اساس، روانشناسی رنگ ها در برآوردن ساختن این نیازها اهمیت بسیار بالایی دارد. امروزه به علت اثرگذاری زیاد بر قلب و روح افراد، مقوله روانشناسی رنگ ها در عرصه کسب و کار، دنیای تبلیغات، بازاریابی و تجارت در طیف گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از کاربرد وسیع آن در حوزه های درمانی نیز نمی توان غافل شد.

مفهوم رنگ از نقطه نظر روانشناسی رنگ ها

در باب روانشناسی رنگ ها، از جمله ملاک های سنجش شخصیت فرد، رنگ ها قلمداد می شوند. بر این اساس، هر رنگی اثرگذاری مختص به خود را در جسم و روح اشخاص بر جای می گذارد. به همین جهت، با کمک این ابزار می توان شرایط جسمانی و روانی یک فرد را مورد سنجش قرار داد. در یک تقسیم بندی کلی، رنگ ها در دو طبقه سرد و گرم جای می گیرند. بنابراین از جمله رنگ های سرد می توان به آبی، سبز و بنفش اشاره نمود.

نقش رنگ ها در روان انسان

این عناصر رنگی در شکل گیری احساس آرامش یا ناراحتی و غم در وجود اشخاص بسیار تاثیرگذار و مؤثر می باشند. رنگ سبز از جمله رنگ های آرامش بخش به شمار می آید. بر همین اساس در مراکز درمانی و علی الخصوص بیمارستان ها طیف گسترده ای از این رنگ را شاهد هستیم. ارتقای تعادل توانایی ها، کمک به هضم، بهبود آرامش درونی و برطرف ساختن تنش، از ویژگی های بارز رنگ سبز می باشد. اشخاص دوستدار این رنگ، افرادی دارای پشتکار بالا، شخصیت مثبت و با اراده محسوب می شوند.

در مقوله روانشناسی رنگ ها، رنگ آبی، به عنوان یک رنگ معنوی قلمداد می گردد. در ایجاد بهره وری، آرامش، منطق، اعتماد و صلح می توان روی رنگ آبی حساب ویژه ای باز کرد. افراد علاقمند به این رنگ، افرادی منظم، وفادار، با صداقت، مسئولیت پذیر و وظیفه شناس می باشند. رنگ بنفش در باب روانشناسی رنگ ها، نمادی از احترام و دانایی به شمار می رود. ارتقای توانایی حل مسئله و شکوفایی حس خلاقیت به کمک این رنگ میسر می شود. افراد علاقمند به رنگ بنفش بسیار جسور می باشند.

رنگ ابزاری برای انتقال معانی

رنگ های گرم از دیدگاه روانشناسی رنگ ها

از دیدگاه روانشناسی رنگ ها، طیف های رنگی زرد، نارنجی و قرمز، از جمله رنگ های گرم محسوب می گردند. این رنگ ها علاوه بر اشتها آور بودن، سبب خصومت، آرامش و عصبانیت می شوند. از نظر روانشناسی رنگ ها، رنگ قرمز به منزله یک عنصر رنگی تحریک کننده به حساب می آید. معانی صمیمیت، نشاط، شور، عشق و هیجان در باطن این رنگ نهفته می باشد. طرفداران رنگ قرمز، افرادی پر جنب و جوش و فعال هستند. زود جوش بودن، زود عصبانی شدن، زود قضاوت کردن و عجول بودن، از مشخصه های بارز این رنگ می باشد.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: اهمیت آشنایی با اصول روانشناسی لاغری

رنگ نارنجی، مفهوم مثبت اندیشی و خوش بینی را با خود به همراه دارد. فداکاری، صادق بودن، خوش خلقی و اجتماعی بودن، از ویژگی های شاخص این طیف رنگی تلقی می شود. کمک به جذب کلسیم، بهبود و حفظ سلامت بدن، افزایش اشتها و حفظ انرژی به کمک رنگ نارنجی میسر می گردد. در روانشناسی رنگ ها، رنگ زرد پیام آور شادی و روشنی می باشد. عاشقان این رنگ، افرادی پر تلاش، پر تکاپو، عاشق پیشرفت و بلند پرواز، شوخ طبع و جذاب می باشند. به منظور بهبود تفکر منطقی، بالا بردن اعتماد به نفس و درمان یبوست، این رنگ تاثیرگذار و مؤثر به شمار می رود.

نقش رنگ ها در زندگی انسان

موارد کاربرد و استفاده از روانشناسی رنگ ها

استفاده از روانشناسی رنگ ها، با توجه به ویژگی ها و خصوصیات تاثیرگذار آنها، در طیف های وسیع و گسترده ای صورت می گیرد. چشم نواز بودن عناصر رنگی، و اثرگذاریشان بر عواطف و احساسات افراد، کاربرد رنگ ها را در مقوله بازاریابی و تبلیغات به یک امر مسجل و ضروری تبدیل نموده است. استفاده در حوزه های پزشکی، دکوراسیون و چیدمان منازل و روانشناسی به منظور آشنایی با تیپ های شخصیتی، از دیگر موارد کاربرد روانشناسی رنگ ها به شمار می آید.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 5]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین