همه چیز در مورد روابط فرازناشویی

شاید بار اول وقتی واژه فرازناشویی را می شنوید اصلاً به فکرتان خطور نکند که این واژه ممکن است چه بار معنایی بدی همراه داشته باشد. پس در همین ابتدا بهتر است یک تعرف اولیه و ساده از این عبارت داشته باشیم تا در ادامه بهتر بتوانیم در مورد آن صحبت کنیم. روابط فرازناشویی به طور کلی به مجموعه ای از روابط غیر اخلاقی و خارج از اصول ازدواج گفته می شود که زن و یا مرد متعهل به هر دلیل درگیر آن است. شاید بتوان گفت در مواردی هم معنی و یا هم ردیف با واژه خیانت می باشد.

همانطور که می دانید در جامعه ما و یا به طور کلی در بسیاری از فرهنگ ها خیانت بیشتر به برقراری رابطه جنسی با فردی دیگر اطلاق می شود و میتوان گفت واژه فرازناشویی تعریف کلی تری از روابط غیر اخلاقی است. برای رسیدن به فهم بهتر در مورد این موضوع در این مقاله ما دو موضوع اصلی را در دو بخش مورد بررسی قرار خواهیم داد که شامل:

رابطه زناشویی و خطرات تهدید کننده آن

در یک تعریف ساده رابطه زناشویی به مجموعه روابط عاطفی و جنسی گفته می شود که میان دو فرد که به طور خاص در این تعریف زن و مرد می باشد اطلاق می شود. میتوان گفت ازدواج یک قرارداد است که طی آن دو فرد متعهد به انجام وظایف در مقابل یکدیگر می شوند. البته شاید الان فکر کنید که ازدواج و یا روابط زناشویی شباهت چندانی با قرارداد ندارد. خوب البته جای تعجب هم نیست، چرا که در مقوله ازدواج بر خلاف قرارداد قوانین حاکم بیشتر از احساسات پیروی می کند تا عقل و منطق و به همین دلیل هم است که در بسیاری از موارد شاهد بروز اتفاقات و رفتارهایی می شویم که به هیچ وجه ممکن با منطق یک رابطه چه برسد به قرارداد همخوانی ندارد.

البته اصلاً منظور ما اینجا این نیست که نباید احساسات در ازدواج جای نداشته باشد، چرا که مقوله احساسات و عشق شروع کننده اصلی در این روابط می باشد. اما مشکل از جایی شروع می شود که متاسفانه در مقوله ازدواج افراد تنها از احساسات خود پیروی می کنند و به هیچ وجه قادر به قبول مشکلات و اصول روابط زناشویی نیستند. به همین منظور است که ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد خطرات و مشکلات تهدید کننده روابط زناشویی صحبت کنیم و به همین منظور موارد زیر را بررسی خواهیم کرد:

روابط فرازناشویی

نداشتن روابط جنسی موفق

اگر بخواهیم درست و منطقی صحبت کنیم باید بگویم اصلی ترین تفاوت رابطه زن و شوهری با دیگر رابطه در داشتن رابطه جنسی است. به عقیده متخصصان این حوزه رابطه زناشویی که در آن خبری از رابطه جنسی نباشد را نمیتوان رابطه زن و شوهری و یا ازدواج دانست. هر زن و یا مردی که منکر اهمیت این رابطه در ازدواج باشد، میتوان گفت از نظر روانی نمیتوان او را یک انسان سالم دانست.

زمانی که از رابطه جنسی موفق صحبت می کنیم، اصلاً منظور ما صرف داشتن یک رابطه فیزیکی نیست. بلکه زمانی یک زن و شوهر دارای رابطه جنسی موفق هستند که هر دو در آن رابطه حس شادی و رضایتمندی داشته باشند. صرف داشتن یک رابطه فیزیکی هیچگاه نمی تواند حس رضایتمندی را در افراد ایجاد کند. به عقیده بیشتر متخصصان این حوزه عدم برآورد نیاز های جنسی مهمترین و عمده ترین علت ایجاد روابط فرازناشویی می باشد.

دخالت خانواده ها

در یک تشبیه میتوان گفت رابطه زن و شوهر همانند حرکت یک ماشین است. همانطور که یک ماشین زمانی می تواند در جاده به صورت درست و بدون مشکل حرکت کند که هر دو چرخ ماشین سالم باشد، یک رابطه زن و شوهری هم زمانی به درستی پیش خواهد رفت که حضور خانواده های هر دو طرف در یک اندازه در زندگی آنها باشد.

زمانی حضور یکی از خانواده ها پر رنگ تر از دیگری است دقیقاً مثل این است که یکی از چرخ های ماشین پر بادتر است و همین مورد سبب ایجاد اختلاف بین آنها خواهد شد. شاید در اوایل زندگی وجود اختلاف ها چشمگیر و اثر گذار نباشد ولی متاسفانه وجود پیوسته یک مشکل حتی در صورت ناچیز بودن آن می تواند، اثرات بسیار بد و مهلکی بر روی زندگی زوج داشته باشد که نتیجه آن در بیشتر موارد دلسردی از یکدیگر بوده و زمینه ایجاد روابط فرازناشویی را افزایش می دهد.

خصوصیات اخلاقی نادرست در زن و یا شوهر

زمانی که یک خصوصیت اخلاقی نادرست در یک فرد به صورت عادت در می آید دو مورد محتمل خواهد بود:

  1. ممکن است این عادت زمینه ساز ایجاد بیماری روانی در فرد باشد.
  2. ممکن است وجود بیماری روانی در فرد علت ایجاد این عادات اشتباه باشد.

در هر صورت هر کدام از موارد که وجود داشته باشد. وجود عادات و اخلاقیات اشتباه زمینه ساز بروز اختلافات در رابطه زن و شوهری است. البته از نظر روانشناسان وجود اختلاف در زندگی مشترک امری کاملاً عادی و ناگزیر است. اما زمانی میتوان از این اختلافات چشم پوشی کرد که موجود اختلال در روند زندگی نشوند. یا به زبان ساده تر، تا زمانی که یک زوج این ظرفیت را داشته باشند که بتوانند بنشینند و در مورد حل اختلافات میان خود صحبت کنند، وجود اختلافات امری مشکل ساز نخواهد بود. اما متاسفانه وجود خصوصیات اخلاقی اشتباه در بیشتر موارد رابطه را تا جایی به پرتگاه جدایی می کشاند که دیگر هیچکدام از طرفین ظرفیتی برای صحبت در مورد اختلافات و حل آنها نخواهند داشت و در همین شرایط است که هر دو و یا یکی از طرفین برای رفع نیازهای خود به طرف روابط فرازناشویی کشیده می شود.

مشکلات جسمی و نابرابری زیبایی

وجود مشکلات جسمی به طور مستقیم شاید اثر گذار بر روابط زناشویی نباشد. اما اگر بخواهیم واقع بینانه به مسئله ازدواج نگاه کنیم. وجود اصل برابری در این رابطه تا حدود زیادی اثرگذار بر رابطه خواهد بود. همانطور که نبود برابری فرهنگی و مالی می تواند زمینه ساز بروز اختلافات باشد. نبود برابری جسمانی و البته زیبایی نیز می تواند اثرگذار باشد.

شاید در اوایل زندگی به دلیل غلبه احساسات بر منطق و عقل وجود اختلاف در زمینه جسمانی و زیبایی امری مضحک و بدور از انسانیت باشد ولی واقعیت زندگی اصلاً این را نشان نمی دهد. زمانی که به اختلافات میان زن و شوهرها نگاه می اندازیم، گاهی اوقات می بینیم علت ایجاد اختلاف در برخی موارد آنقدر ناچیز و کوچک است که حتی قابل گفتن و بررسی کردن نیست. به هر حال وجود همین اختلافات به ظاهر کوچک و مضحک در برخی موارد زمینه ساز گرایش افراد به روابط فرازناشویی است.

کمال طلبی

کمال طلبی و یا همان آرمان طلبی در رابطه زناشویی یکی از معضلاتی است که متاسفانه در طی ازدواج ممکن است خواسته و یا ناخواسته رابطه زناشویی را تا حد جدایی به خطر بیاندازد. داشتن اخلاق کمال طلب شاید برای خود فرد آزاردهنده نباشد و یا اصلاً این ویژگی را به عنوان یک مزیت به حساب بیاورد ولی تا حد بسیار زیادی می تواند برای فرد مقابل آزاردهنده و غیر قابل تحمل باشد.

اینکه در زندگی همیشه باید دارای همه خصوصیات عالی و بی نقص باشید، جز مواردی است که علاوه بر اینکه هیچگاه امکان تحقق آن وجود ندارد همچنین سبب ایجاد حالت تنش و استرس در فرد مقابل می شود چرا که همیشه مجبور است خود را ارزیابی و مورد بررسی قرار دهد. به عقیده روانشناسان انسانها زمانی شاد و دلخوش هستند که در زندگی خصوصیات ذاتی خودشان را داشته باشند.

فرازناشویی

اختلاف نظرهای مذهبی

یکی از زمینه های ایجاد اختلاف در زندگی مشترک می تواند اختلاف عقیده در مسائل مذهبی باشد. مسائل مذهبی علاوه بر جنبه اجتماعی، دارای جنبه های روانی نیز هستند و به همین دلیل است که می تواند بسیار اثرگذار بر روابط باشد. بسیاری از افراد فکر می کنند که با دور کردن شریک زندگی خود از شرایط زندگی قبلی می توانند عقاید مذهبی او را تغییر دهند. البته شاید این مورد تا یک حدی هم درست باشد، اما توجه به این نکته ضروری است که همه افراد مثل هم نیستند که بتوان این راه برای آنها اجرا کرد.

همچنین به دلیل اینکه عقاید مذهبی دارای ویژگی های روانی نیز هستند، در بسیاری از موارد تلاش برای تغییر آنها می تواند سبب افزایش اختلافات بین افراد شود. البته در صورتی که افراد دارای تعصبات مذهبی خاصی نباشد وجود اختلافات مذهبی شاید زیاد مشکلات عمیقی را در روابط ایجاد نکند ولی همانطور که اشاره شد افرادی که دارای تعصبات مذهبی خاصی باشند و یا در یک فرهنگ خانوادگی دارای تعصبات مذهبی بزرگ شده باشند همین اختلاف هم در طی زندگی می تواند مشکل ساز و زمینه برای جدایی افراد و گرایش به سمت روابط فرازناشویی را افزایش دهد.

مشکلات مالی

شاید در نگاه اول به نظر برسد که مشکلات مالی و اقتصادی نباید دلیلی برای توجیه روابط فرازناشویی باشد، ولی نکته اصلی اینجاست که وجود مشکلات مالی نه به صورت مستقیم، ولی آرام و عمیق می تواند روابط بین زوجین را به صورت گسترده ای تحت تاثیر قرار دهد. شاید این جملات را زیاد شنیده باشید که پول همه چیز نیست و عشق و دوستی می تواند هر مشکلی را حل کند. البته این حرف ها فقط در حد تئوری و شعار زیبا و دوست داشتنی هستند.

واقعیت زندگی اصلاً این جملات را تایید نمی کند. علت هم این است که در زندگی واقعی ما قرار است نیاز های مالی و اقتصادی داشته باشیم. برای خرید همه چیز در زندگی نیاز به پول داریم و در حقیقت عشق و دوستی زمانی می تواند هر چیزی را حل کند که به عنوان نیرویی برای کسب درآمد در زندگی باشد. نداشتن درآمد درست در زندگی به خصوص برای آقایان به میزان قابل توجهی سبب کاهش اعتماد به نفس و توان مدیریتی زندگی می شود. همین مورد سبب کاهش اعتماد بین طرفین و در نهایت زمینه ساز جدایی روحی و افزایش گرایش به سمت روابط فرازناشویی می شود.

فقدان اعتماد بین دو طرف

این مورد شاید یکی از اثرگذارترین موارد در افزایش گرایش افراد به طرف روابط فرازناشویی باشد. وجود اعتماد بین طرفین به عنوان یک نیروی قدرتمندی برای افراد نزدیک در یک رابطه می باشد. نقطه مقابل این مطلب این است که نبود اعتماد بین افراد در یک رابطه می تواند روز به روز سبب دوری و افزایش رفتارهای پنهانی باشد. همین مورد که ممکن است در ابتدا اصلاً مورد مشکل ساز و عمیقی نباشد، با پیشرفت کاهش اعتماد می تواند روز به روز زمینه ایجاد جدایی روحی بین افراد در زندگی مشترک را افزایش دهد.

متاسفانه بسیاری از افراد به خصوص خانم ها در این مورد اصلاً درست عمل نمی کنند و تصور می کنند که می توانند با ایجاد تنش در روابط اجتماعی همسر، او را به سمت خانواده بیشتر جذب کنند، این در حالی است که مطالعات روانی به وضوح نشان می دهد که افراد زمانی که در وضعیت تنش زا باشند بیشتر از آن فراری خواهند بود و در بسیاری از موارد بیشتر سبب افزایش رفتار های پنهانی و افزایش گرایش افراد به سمت روابط فرازناشویی خواهد بود.

نتیجه گیری بخش اول

در بخش اول مقاله ما در مورد روابط زناشویی و موارد ایجاد اشکال در این رابطه که سبب افزایش گرایش افراد به سمت روابط فرازناشویی می شود صحبت کردیم. همانطور که گفته شد ازدواج به عنوان یک قرارداد عاطفی نیازمند تعهد طرفین برای انجام تعهدات در قبال یکدیگر می باشد. واژه قرارداد شاید تا حدی برای برخی واژه درستی برای ازدواج نباشد، ولی در واقعیت زمانی یک زندگی پابرجا و استوار خواهد بود که افراد قبول به انجام وظایف خود کنند و بتوانند در مورد معضلات و مشکلات پیش آمده به درستی صحبت و تصمیم گیری کنند. با نگاه کوتاهی به مشکلات موجود در روابط زناشویی کاملاً می تواند دریافت که بیشتر مشکلات موجود در این زمینه مربوط به عدم پذیرش مشکلات موجود و عدم تلاش برای حل آنها است.

روابط فرازناشویی و راه حل های پیشنهادی

در بخش دوم مقاله قصد داریم تا در مورد روابط فرازناشویی و راه حل هایی که ممکن است افرادی که درگیر این رابطه شده اند را نجات دهد صحبت کنیم. در بخش اول مقاله در مورد رابطه زناشویی و موارد تهدید کننده آن صحبت کردیم. همانطور که مشاهده کردید، وجود مشکلات و اختلافات هر چند کوچک و ناچیز تا چه حدی می تواند تهدید کننده روابط زناشویی باشد. متخصصین این حوزه عقیده دارند رابطه بین دو فرد مخصوصاً اگر در قالب ازدواج باشد نیاز به رسیدگی روزانه و مراقبت دارد، در غیر این صورت همانند یک کودک که در صورت عدم مراقبت ممکن است بیمار شود، یک رابطه نیز در صورتی که طرفین تعهدی در قبال مراقبت و رسیدگی به آن نداشته باشند، روز به روز ضعیف تر و بی کیفیت تر خواهد شد.

شاید استفاده از واژه بی کیفیت مقداری با روابط ماهیت روابط انسانی سازگار نباشد. ولی اگر بخواهیم واقع بینانه به روابط فردی در خانواده ها نگاه کنیم خیلی از رابطه ها فقط وجود ظاهری دارند، در حالی که در عمق این رابطه ها خبری از عواطف و تعهد وجود ندارد. درست همانند یک کالا که فقط دارای ظاهر است در حالی که کاملاً بی کیفیت است. وجود روابط بی کیفیت در رابطه های زناشویی شاید مهمترین علت گرایش افراد به روابط فرازناشویی باشد. متاسفانه این امر در کشور ما به دلایل فرهنگی و اجتماعی بسیار بیشتر می باشد. در این بخش قصد داریم تا در مورد راه حل های نجات از روابط فرازناشویی صحبت کنیم پس در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

ارائه راه حل برای حل مشکلات ارتباط

عدم ایجاد ارتباط درست بین دو طرف از جمله مشکلات رایج در زندگی زناشویی می باشد که در طولانی مدت سبب دلسردی طرفین از یکدیگر می شود. برای ایجاد رابطه موثر توجه به نکات زیر می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.

  • در هنگام صحبت با همسرتان به هیچ وجه ممکن با موبایل و تلویزیون خود را مشغول نکنید، این کار علاوه بر اینکه نشانه ای از بی احترامی به همسرتان است سبب می شود تا درست متوجه صحبت های همسرتان نشوید.
  • در هنگام صحبت سعی کنید حتی در صورت وجود اختلاف با صدای بلند صحبت نکنید. اگر به هر دلیل قادر به کنترل صدای خود نیستید سعی کنید صحبت در مورد مسائل مهم و پایه ای را به محیط های عمومی چون رستوران موکول کنید.
  • قوانین صحبت کردن را رعایت کنید. سعی کنید صحبت همدیگر را قطع نکنید و از الفاظی چون (تو باید…) و (تو همیشه…) استفاده نکنید.
  • در هنگام صحبت کردن همسرتان، سعی کنید تمام حواستان معطوف به صحبت کردن همسرتان باشد و از اعمالی چون بازی با ناخن و یا توجه به وسایل خانه بپرهیزید.

ارائه راه حل برای حل مشکلات جنسی

شاید گفتن اینکه رابطه جنسی نیاز به آموزش دارد برای خیلی از افراد عجیب و دور از تصور باشد. ولی واقعیت این است که داشتن یک رابطه جنسی موفق به هیچ وجه بدون آگاهی و دانش در این زمینه امکان پذیر نخواهد بود. همین عدم آگاهی از اصول روابط جنسی درست سبب فراری شدن افراد از داشتن روابط جنسی و در نتیجه دلسردی از روابط زناشویی می شود. به همین منظور ارائه راه حل های زیر می تواند کمک کننده باشد:

  • یک لیست از علایق جنسی خود و همسرتان تهیه کنید و سعی کنید در دفعات رابطه جنسی آنها را مد نظر قرار بدهید.
  • از اینکه در مورد خواسته های جنسی خود با همسرتان صحبت کنید، احساس شرم و ناراحتی نداشته باشید و سعی کنید به راحتی این مسائل را عنوان کنید.
  • اگر فکر می کنید نیازمند مشاوره در این زمینه هستید، حتماً به مشاور و یا پزشک مراجعه کنید.

ارائه راه حل برای مشکلات مالی

همانطور که در بخش اول هم در مورد آن صحبت کردیم، وجود مشکلات مالی بر خلاف انتظار تا حدود زیادی می تواند روابط زوجین را تحت تاثیر قرار دهد. برای این منظور ارائه راه حل های زیر می تواند کمک کننده باشد.

  • در همان ابتدا در مورد مسائل مالی خود شفاف و بدون اغراق صحبت کنید. اگر در وضعیت مالی درستی قرار ندارید بهتر است از همان ابتدا آن را با همسرتان در میان بگذارید.
  • اگر دچار شکست مالی شده اید از سرزنش یکدیگر اجتناب کنید و سعی کنید در مورد آن با آرامش با یکدیگر صحبت کنید.
  • در مورد انجام وظایف مالی خانه مثل پرداخت قبض و یا خریدهای خانه با یکدیگر از همان ابتدا توافق کنید.
  • در مورد وضعیت مالی از مقایسه خود با دیگران بپرهیزید.
  • سعی کنید برای مدیریت بهتر وضعیت مالی خانواده یک حساب مشترک داشته باشید.
  • اگر همسرتان نیازمند خرید روزانه است بدون درخواست پول از جانب او در حساب پول واریز کنید.

برابر بودن حضور خانواده های دو طرف

به طور کلی حضور خانواده های زوجین در مسائل خانوادگی آنها تا حدودی می تواند مخرب باشد. اما در هر دو حالت زمانی که حضور یکی از خانواده ها پررنگ تر باشد، قطعاً نتیجه ای جزء تخریب رابطه نخواهد داشت. شاید مهمترین راه حل برای این معضل مطرح نکردن مسائل داخل رابطه زناشویی با خانواده ها است چرا که در اثر موارد علاوه بر اینکه سبب حل نشدن مشکلات نخواهد شد بلکه موجب افزایش اختلافات نیز می شود.

اختلاف سطح درآمد زوجین

شاید در شروع زندگی این اختلاف اصلاً چشمگیر و یا زمینه ساز بروز مشکل نباشد. اما زمانی که در طول زندگی به علت همین اختلاف درآمد یکی از زوجین که به طور خاص زن مورد نظر است مسئولیت بیشتری در قبال تامین مخارج خانه داشته باشد. کم کم این نابرابری سبب بروز اختلافات متعدد خواهد شد. به طور کلی زمانی که در زندگی زناشویی برابری انجام مسئولیت وجود نداشته باشد، سبب ایجاد حس برتری یکی از طرفین بر دیگری می شود.

در فرهنگ کشور ما با توجه به اینکه همواره مرد مسئولیت تامین مخارج را بر عهده داشته، وجود برتری در خانواده برای جنس مرد کاملاً پذیرفته شده و از یک جنبه هایی به عنوان مزیت مرد به حساب می آید. اما این برتری در جامعه امروز ایران که هر دو طرف مسئول تامین مخارج خانواده هستند، قابل پذیرش نبوده و همین موضوع سبب ایجاد اختلافات زناشویی حاد در زندگی می شود. راه حل های پیشنهادی برای این موضوع می تواند به صورت زیر باشد:

  • اگر شغل مرد در زندگی به گونه ای است که سطح درآمد پایین تری دارد به جای سرزنش و رفتارهای تحقیر آمیز می توانید او را تشویق کنید که شغل بهتری داشته باشد و یا در شغل خود پیشرفت کند.
  • اگر به عنوان یک خانم مسئولیت درآمد خانه را به عهده دارید، برای اینکه برابری وظایف در خانه حفظ شود می توانید باقی مسئولیت های خانه را به همسرتان بسپارید.
  • سعی کنید زیاد بر روی اختلاف درآمد خود با همسرتان تمرکز نکنید، داشتن یک حساب بانکی مشترک برای پس اندازه می تواند تا حدود زیادی معضل را حل کند.

وجود مشکلات اخلاقی و روانی در همسر

وجود مشکلات اخلاقی و روانی در هر یک از زوجین می تواند تا حد بسیار زیادی زندگی زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد. متاسفانه مشکل بسیار پنهانی که در زمینه مشکلات روانی وجود دارد این است که در خیلی از موارد، خود فردی که دارای مشکل است، قادر به پذیرش مشکل خود نبوده و هیچ همکاری برای حل آن نمی کند. همین موضوع تا حد بسیار زیادی زمینه ای بروز مشکلات زناشویی را بالا می برد. وجود مشکلات اخلاقی و روانی علاوه بر اینکه در روابط اجتماعی فرد تا حد زیادی اثرگذار است. سبب می شود تا فرد قادر به مدیریت خانواده نباشد. برای حل این معضل راه حل های زیر پیشنهاد می شود:

  • اگر فکر می کنید همسرتان دارای مشکل خاصی است، سعی کنید که او را قانع کنید تا با یک روانشناس و یا روانپزشک صحبت کند.
  • سعی کنید بیشتر در مورد خودتان و روابطتان با همسرتان صحبت کنید.
  • اگر فکر می کنید که صحبت های شما بی اثر است با یکی از اعضای خانواده همسرتان مشورت و گفتگو کنید.
  • فضای تنش زای خانه را تا حد ممکن کم کرده و سعی کنید تا حد ممکن همه صحبت ها و بحث ها در فضای آرام صورت بگیرد.

رابطه فرازناشویی

اثرات وجود روابط فرازناشویی

روابط فرازناشویی دارای آثار ویرانگری بر روابط زناشویی است که ممکن است در ابتدا که افراد درگیر این روابط می شوند از آن بی خبر باشند و پیش بینی اثرات ویرانگر آن بر فضای خانه و خانواده در ابتدا برایشان ممکن نباشد. متاسفانه داشتن این روابط غلط در زندگی آنقدر به آرامی بر روی زندگی خانوادگی افراد اثر می گذارد که در طولانی مدت خواسته و یا ناخواسته سبب ویران شدن روابط خانوادگی می شود. در اینجا قصد داریم تا در مورد چند مورد از اثرات آن صحبت کنیم:

افزایش شک و تردید در زندگی

وجود شک و تردید و عدم وجود اعتماد بین طرفین تا حد بسیار زیادی اثر گذار بر روابط خانوادگی است. همانطور که در مطالب قبل هم به آن اشاره شد. اگر در نظر بگیریم که ازدواج یک قرارداد بین طرفین می باشد. وجود تعهد و اعتماد در این قرارداد مهمترین اصل و ویژگی آن خواهد بود. نبود اعتماد خواسته و یا ناخواسته تمامی روابط زندگی زناشویی را تحت تاثیر قرار می دهد، به گونه ای که در طولانی مدت سبب می شود تا فضای تنش آور و استرس زایی بر کل خانه حاکم باشد.

مشکل در ادامه زندگی با آشکار شدن روابط فرازناشویی

احتمالاً یکی از مهمترین و سخت ترین تصمیم ها در زندگی زناشویی تصمیم به ادامه زندگی با وجود آشکار شدن روابط فرازناشویی است. البته در برخی موارد به قدری خیانت بزرگ است که افراد قادر به ادامه روابط نخواهند بود. اما اگر در حد و مراحله ای از این روابط، اگر دارای توانایی روانی و مالی بدون زندگی با همسرتان هستید و امکان جدایی برای شما میسر است می توانید تصمیم جدی برای زندگی خود بگیرید. روانشناسان معمولاً عقیده دارند در این شرایط تنها زمانی به روابط زناشویی می توانید اعتماد داشته باشید که مطمئن باشید فرد تغییرات اساسی در رفتارها و سبک زندگی خود ایجاد کرده است.

نشانه هایی که نشان می دهد فرد از روابط فرازناشویی پشیمان است

وجود شرایط و روحیات مختلف در افراد ممکن است سبب شود تا گاهی در زندگی به سمت روابط نادرست هدایت شوند. در این موارد توصیه می شود تصمیم عجولانه نگیرید و به خود و فرد مقابلتان زمان دهید تا بتوانید با آرامش بیشتری در مورد ادامه روابطتان صحبت کنید. اگر نشانه های زیر در فرد مقابلتان وجود دارد می توانید به ادامه روابط با او امیدوار باشید.

  • نداشتن حالت های دفاعی و طلبکارانه در قبول اشتباهات
  • ابراز ندامت و پشیمانی از کارها و اعمال قبل
  • کوشش در جهت جبران اشتباهات و تغییر سبک زندگی
  • تایید احساس رنج و تنش همسر در گذشته
  • جدایی و دوری همه جانبه از نفر سوم رابطه

آیا مراجعات به مرکز درمانی در این زمینه می تواند اثربخش باشد؟

واقعیت این است که همانطور که برای درمان مشکلات جسمی نیازمند مراجعه به پزشک و دریافت درمان های مربوطه هستیم، همچنین برای درمان مشکلات روابط زناشویی هم نیازمند مراجعه به روانشناس و یا روانپزشک هستیم. به همین دلیل اگر احساس می کنید به هر دلیل روابطتان دچار مشکل و معضل شده است، بهترین اقدام مراجعه و مشورت با روانشناس و یا روانپزشک می باشد. تا بتوانید به صورت موثر و کارآمدی مشکلات موجود در زندگی خود را حل کرده و اجازه بروز مشکلات حادتر را ندهید.

خلاصه نکات مقاله

وجود روابط فرازناشویی یکی از مهمترین علل تخریب روابط در خانواده ها می باشد. در بسیاری از موارد افراد با وجود اطلاع از آثار مخرب این روابط باز هم خواسته و یا ناخواسته به سمت این روابط گرایش پیدا می کنند. علت و عمده این موضوع، وجود مشکلات زناشویی در روابط خانوادگی می باشد که سبب گرایش افراد به سمت روابط غیر اصولی می شود. از مهمترین راه حل های موجود در جهت حل این معضل می تواند در ابتدا شناسایی و قبول مشکلات زندگی زناشویی باشد. مراجعه به مرکز درمانی و مشورت با روانشناسان و روانپزشکان تا حدود بسیار زیادی می تواند مشکلات موجود در روابط زناشویی را برطرف کرده و از گرایش افراد به سمت روابط فرازناشویی بکاهد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 0 - میانگین امتیاز: 0]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین