هیپنوتیزم و سیاحتی شگفت انگیز در ضمیر ناخودآگاه

همه ما کلمه هیپنوتیزم را بارها و بارها به گوش شنیده یا با روایت ها و داستان هایی در این رابطه برخورد داشته ایم. در باور بسیاری از افراد هیپنوتیزم یا خوابگری، به مثابه یک سرگرمی یا شعبده بازی و یک کار شگفت آور تلقی می شود. عده ای دیگر از آن به عنوان طلسم یا جادو سخن به زبان می آورند و معتقدند افرادی که این کار را انجام می دهند از انرژی های ماورا الطبیعه برخوردار می باشند.

همین عدم آگاهی و باورهای نادرست، بسیاری از مشکلات و کلاهبرداری را برای مردم به همراه داشته است. اما در حقیقت باید عنوان نمود که هیپنوتیزم در دایره جادو، سرگرمی، عمل ماورا الطبیعه یا شعبده بازی نمی گنجد و هیچگونه ارتباط و وابستگی با این موضوعات ندارد. در ادامه به تعریف و بررسی و تحلیل این پدیده می پردازیم تا قدمی در آشنایی و آگاهی هر چه بیشتر مردم در این زمینه برداشته باشیم.

هیپنوتیزم

منظور از هیپنوتیزم چیست؟

خوابگری یا هیپنوتیزم، یک فرآیند علمی برای افزایش سطح آگاهی و هوشیاری افراد و ارتقای تمرکز و توجه به شمار می رود. به عبارت دیگر، خوابگری یا خواب مصنوعی یک راهکار و راه حل کارآمد و مفید به منظور نمایان ساختن حقیقت های پنهان و مستتر در ضمیر ناخودآگاه افراد قلمداد می گردد. این عمل توسط متخصص این حوزه صورت می گیرد.

این فرآیند ضمن فعال نمودن قسمت های عمده مغز، به طور همزمان روح و فکر فرد را درگیر می سازد. بر این اساس، هیپنوتیزم یک تکنیک مؤثر و تاثیر گذار برای دستیابی فرد به ضمیر ناخودآگاه، به منظور تمرکز حواس با استفاده از شیوه های علمی اثبات شده محسوب می شود. به همین جهت، خوابگری مبتنی بر اصول و روش های روانشناسی بوده و به وسیله روانشناس موجودیت پیدا می کند. این عمل تنها انسان ها را در برنمی گیرد، بلکه سایر موجودات زنده مانند حیوانات را نیز شامل می شود.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: فواید و مزیت های تاثیرگذار مهارت تمرکز

هیپنوتیزم به عنوان یک وضعیت فیزیولوژیک ویژه و روانشناختی، هوشیاری فرد را با تغییراتی همراه می سازد که تفاوت های زیادی با هوشیاری معمولی دارد. در این وضعیت شخص از هوشیاری کافی برخوردار بوده اما هوشیاری او بر روی یک موضوع متمرکز و معطوف می گردد. در این حالت پاسخ دهی شخص در مورد محرک های بیرونی کاهش یافته و تمرکز حواس افزایش پیدا می کند. این وضعیت همانند غرق مطالعه شدن بر روی یک کتاب جذاب و تاثیر گذار می باشد که تمام توجه و تمرکز فرد بر روی موضوع کتاب معطوف می شود و تا هنگامی که تغییری در حس آگاهی شخص ایجاد نگردد بر روی موضوع تلقین شده متمرکز می ماند.

درمان اختلالات مغزی با هیپنوتیزم

عناصر کلیدی و اصلی هیپنوتیزم

هیپنوتیزم یا خواب مصنوعی، یک شیوه کاربردی برای ابراز حقایق پنهان و روبرو شدن و کنترل ضمیر خودآگاه محسوب می شود. ذکر این نکته لازم به نظر می رسد که متخصصی که فرآیند خواب مصنوعی را انجام می دهد، هیپنوتیزور نام دارد. این شخص تصویر سازی یک سری از اطلاعات را برای شخص انجام می دهد که از این فرآیند به عنوان القا یاد می شود. در ادامه، مطرح نمودن اتفاقات خاصی برای فرد صورت می پذیرد که از این مورد به عنوان پیشنهاد نام برده می شود.

بر همین اساس پیشنهاد و القا، دو عنصر مهم و کلیدی در موضوع هیپنوتیزم به شمار می روند. به عنوان نمونه هنگامی که فرد به خواب مصنوعی می رود، روانشناس در ابتدا برای فرد تصویر سازی می کند مانند به تصویر کشیدن یک ساحل (عنصر القا)، سپس روانشناس از فرد تقاضا می کند که به یک سمت از دریا حرکت نماید (عنصر پیشنهاد).

اشخاصی که فرآیند هیپنوتیزم بر روی آنها انجام می گیرد، روح و ذهنشان به صورت همزمان درگیر این موضوع می شود. بر اساس تحقیقات محققان، در هنگام خواب مصنوعی، فعالیت های همه قسمت های مغز شامل شبکه های عصبی، قشر پیش فرونتال و ساقه قدامی نیز افزایش می یابد. به همین دلیل، در این حالت تمام اطلاعاتی که فرد هیچگونه آگاهی از آنها نداشته است، مشخص و مطرح می گردد.

مراحل و شیوه های انجام هیپنوتیزم

انجام فرآیند هیپنوتیزم بسیار گوناگون و متنوع می باشد. متناسب با شرایط و وضعیت فرد، تکنیک های این عمل با چشمان بسته یا چشمان باز صورت می پذیرد. اولین قدم برای انجام خواب مصنوعی، مرحله پذیرش می باشد. بر این اساس، انجام این فرآیند باید با خواست و میل شخص انجام شود چرا که در انجام خواب مصنوعی هیچ زور و اجباری وجود ندارد. قدم بعدی در این زمینه، مرحله آرام سازی ذهن و تمرکز به شمار می رود.

در انجام فرآیند هیپنوتیزم، تمرکز کردن یک مؤلفه مهم و کلیدی محسوب می شود. چرا که عدم تمرکز کافی می تواند انجام این فرآیند را با شکست مواجه سازد. آرام سازی ذهن با ریلکس کردن، قرار دادن بدن در وضعیت آرام، تنفس منظم و عمیق و آرام کردن فکر صورت می گیرد. تلقین، مرحله سوم خواب مصنوعی تلقی می شود. تلقین نوعی محرک است که به انجام مطلوب تر خواب مصنوعی کمک شایانی می نماید. این محرک ها به صورت شنیداری یا دیداری نمود پیدا می کنند.

تمرکز ذهن با هیپنوتیزم

نگاه کردن به شمع، از گونه های محرک دیداری و صدای تیک تاک ساعت را گوش دادن، از محرک های شنیداری قلمداد می گردد. مرحله بعدی، انجام فرآیند هیپنوتیزم می باشد که فرد به خواب مصنوعی رفته و مورد پرسش قرار می گیرد. البته پرسش هایی که در وضعیت عادی شخص تمایلی به پاسخ دادن آنها در خود نمی بیند. مرحله بازگشت، آخرین مرحله خواب مصنوعی می باشد که در این مرحله فرد با استفاده از تلقین های شنیداری یا دیداری به حالت طبیعی خود بر می گردد.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: استعدادیابی چه افرادی را در بر می گیرد؟

کاربرد و موارد استفاده از هیپنوتیزم

به علت پتانسیل و کارایی بالا، ردپای هیپنوتیزم در علوم پزشکی، روان درمانی و روانشناسی به چشم می خورد. بر همین اساس، درمان مشکلاتی نظیر ترک اعتیاد، ترک سیگار، کنترل دردهای جسمانی، میگرن، اختلالات خواب، بی خوابی، درمان سندروم تحریک پذیری روده، وسواس فکری، عصبانیت و تندخویی، تنبلی، افزایش وزن، عدم مسؤولیت پذیری، بدگمانی، اضطراب، استرس، افسردگی و خود خوری، از کاربردهای مهم هیپنوتیزم به شمار می رود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 0 - میانگین امتیاز: 0]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22004925 - 021 رزرو وقت تست آنلاین