فواید و مزیت های تاثیرگذار مهارت تمرکز

قوه تمرکز یکی از توانایی های مؤثر و تاثیر گذار برای عملکرد بهینه مغز انسان به شمار می رود. توانایی هایی نظیر شهود، خلاقیت، تصور، استدلال و حافظه، از دیگر عملکردهای مغز محسوب می شوند که با پرورش و ارتقای هر کدام از آنها، توانایی های دیگر نیز بهبود و ارتقا پیدا می کنند. بر همین اساس، تمرکز یکی از توانایی های مهم و کلیدی مغز به شمار می رود که وظیفه کنترل سایر توانایی های ذهنی را بر عهده دارد.

بهبود و ارتقای این توانایی بر قدرت مغز و عملکرد ذهنی تاثیر گذاری بسزایی را از خود بر جای می گذارد. به منظور کنترل بهتر و مطلوب تر شرایط زندگی، پرورش بیشتر و بهتر این توانایی بسیار حائز اهمیت و اثر گذار به شمار می رود. مسلط شدن بر تمام جنبه های زندگی در پرتو تقویت و بهبود توانایی های مغزی محقق می شود. بر همین اساس، برای جامه عمل پوشاندن به این توانایی ها و مسلط شدن و در کنترل داشتن امور زندگی، معنا و مفهوم تمرکز را باید مورد نظر قرار دارد.

عدم تمرکز

منظور از قوه تمرکز چیست؟

یک نوع توانایی و عملکرد ذهنی که فرد را قادر می سازد بر روی یک موضوع خاص تمام توجه و نظر خود را معطوف سازد، تمرکز نام دارد. در این شرایط عوامل دیگر نمی توانند در انجام کارهای فرد مانعی ایجاد کنند. یکی از مواردی که در این مقوله بشدت باید مورد توجه قرار گیرد، حواس پرت نشدن از موضوع اصلی می باشد. بدون تردید، معطوف شدن بر روی یک موضوع و غرق در انجام کاری شدن، بهره وری واقعی را برای انسان متجلی می سازد. علاوه بر این حس خوشایند و هدفمندی که در پرتو این امر به وجود می آید، گذشت زمان را نیز فرد احساس نمی کند.

بنابراین همسو شدن با اراده و توجه خود و در اختیار داشتن کنترل بر موضوع مد نظر، مفهوم تمرکز را تداعی می کند. خالی کردن ذهن از هیجان ها، احساسات، ایده ها و افکار نا مربوط نیز به این توانایی اشاره دارد. با برخورداری از این مهارت در زمان مناسب و بدون تلف کردن انرژی و زمان فعالیت درست را پی می گیریم. در هنگام معطوف شدن ذهن شخص بر روی یک فکر یا ایده معطوف شده، و همه انرژی و توجه فرد بر روی همان فکر یا ایده جلب می شود.

بسیاری از افراد توانایی متمرکز شدن بر روی یک موضوع و مسلط شدن بر ذهن و کنترل افکار را در وجود خود نمی بینند. در این شرایط با فراگیری آموزش های لازم و بهبود و ارتقای توانایی هایشان، قابلیت فرمان دادن به ذهن و مسلط شدن بر افکار و احساسات خود را پیدا می کنند. به عبارت دیگر، همگان امکان معطوف شدن بر روی یک فکر را دارند، اما این توانایی به صورت کنترل نشده و ناخودآگاه بروز پیدا می کند.

به عنوان نمونه می توان کودکانی را در نظر گرفت که وقتی غرق در دنیای کودکانه خود شده و مشغول بازی و فعالیت هستند، به محیط اطراف خود حتی با وجود صدا زدن آنها توجه ندارند. متمرکز شدن بر روی یک موضوع به صورت عمدی و کاملا آگاهانه صورت می پذیرد. با توجه به موارد گفته شده می توان ابراز نمود که عضله اصلی و حائز اهمیت مغز انسان، قوه تمرکز محسوب می شود.

اختلال حواس

فواید و مزیت های تاثیرگذار قوه تمرکز

یکی از فواید بسیار مهم و حائز اهمیت مهارت تمرکز، افزایش سطح کیفی کار به شمار می رود. بر این اساس، زمانی که فرد بر روی یک فکر یا موضوع معطوف می شود، مغز قابلیت و توانایی سازماندهی و پردازش افکار را به نحو مطلوب انجام می دهد. در نتیجه این امر سطح کیفی کارها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. از دیگر فواید مهم این توانایی مغزی، افزایش بهره وری و انجام بهینه کارها به صورت دقیق و سریع می باشد.

در پرتو این مهارت در کوتاه ترین زمان ممکن، انجام کارها خیلی سریع پیش می رود. رشد خلاقیت، از دیگر فواید اثر گذار تمرکز محسوب می شود. چنانچه شخص از تمام قدرت مغز خود برای انجام یک فعالیت استفاده کند، در رابطه با همان موضوع ایده های جدید و حتی ناب در ذهنش تداعی می گردد. در این وضعیت، عوامل محیطی و حواس پرتی نیز قادر نخواهند بود شخص را از ادامه راه منصرف سازد. پرورش و ارتقای خلاقیت، باعث متولد شدن یک ذهن نوآور و خلاق می شود که به فرد کمک می کند جریان های ذهنی خلاق را به بهترین نحو کنترل و مدیریت نماید.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: احساس آرامش چه تاثیری در موفقیت و سلامتی دارد؟

کاهش استرس از دیگر مزیت های این توانایی می باشد. توانایی معطوف شدن، سبب انجام به موقع و سر وقت کارها می شود که پیرو این امر استرس به وجود آمده در این زمینه نیز کاهش پیدا می کند. از دیگر فواید تاثیر گذار و مؤثر مهارت تمرکز، ایجاد خوشحالی و برخورداری از یک ذهن پویا و در عین حال توانا می باشد. با بهبود این مهارت علاوه بر کنترل و در دست گرفتن امور مربوط به زندگی، با تسلط داشتن بر روی افکار، یک زندگی ایده آل و مطلوب را برای خود رقم خواهید زد.

تمرکز

روش ها و شیوه های بهبود و ارتقای مهارت تمرکز

برای افزایش و ارتقای مهارت تمرکز، شیوه های متنوعی در پیش روی فرد قرار دارد. تمرین های مستمر و منظم در ارتقای این مهارت نقش بسزایی را ایفا می نمایند. یکی از روش های کاربردی در این زمینه، حضور پیدا کردن مداوم در فضای سبز و پارک ها می باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، این موضوع حدود پانزده الی بیست درصد در افزایش این مهارت کمک شایانی می نماید.

انجام ورزش های روزانه نیز در این زمینه بسیار مؤثر و تاثیر گذار می باشد. ورزش کردن سبب بهبود و رشد سلول های عصبی موجود در مغز شده و در نتیجه این امر عملکرد حافظه و مغز به میزان چشمگیری افزایش پیدا می کند. بنابراین ورزش کردن به مانند یک معجزه برای افزایش تمرکز از درجه اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.

انجام ورزش یوگا و مراقبه نیز یکی از روش های کارآمد و کاربردی برای افزایش مهارت های متمرکز شدن به شمار می رود. یکی دیگر از روش های تاثیر گذار، تمرین دادن مغز می باشد. برای تقویت مغز می توان از بازی های فکری، حفظ کردن شعر و مطالعه استفاده نمود. مغز انسان همانند سایر ماهیچه های بدن به قوی تر شدن نیاز مبرم پیدا می کند. خواب کافی، کم کردن محرک های بیرونی، بی وقفه کار نکردن، برنامه ریزی و اجتناب نمودن از تنوع زیاد در انجام کارها، از دیگر روش های تاثیرگذار برای افزایش تمرکز به شمار می روند.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 3]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین