رضایت از زندگی زناشویی برای شما چگونه معنا می شود؟

از نظر متخصصان رضایت از زندگی زناشویی زمانی در افراد احساس می شود که شرایطی که در آن هستند، با ملاک هایی که از پیش برای خود تعیین کرده اند، مطابقت داشته باشد. حس رضایتمندی، از برآورده شدن نیازها و آرزوها، مقابله با مشکلات و غلبه بر ناملایمات و هر چیز دیگری بدست می آید و پشتوانه قوی و نیرومندی برای کسب آرامش و رسیدن به سلامت روانی و رفتاری افراد است.

در زندگی روزمره زوج های سازگار، پویایی و تحرک ارزشمندی وجود دارد. این زوج ها زندگی زناشویی عاطفی و هوشمندانه ای دارند و از غالب شدن احساسات منفی که به سوی هر کسی می تواند بیاید جلوگیری می کنند تا به احساس نارضایتی زناشویی نزدیک نشوند. تحقیقات نشان داده است رضایت از زندگی زناشویی تا حد زیادی باعث افزایش سلامت جسمانی و روانی، پیشرفت اقتصادی و رضایت کلی از زندگی می شود و روابط رضایت بخش بین زوجین از طریق میزان علاقه متقابل، مراقبت از همدیگر، پذیرش یکدیگر و تفاهم میان آنهاقابل ارزیابی است.

زندگی زناشویی شاد

تحقیقاتی که در خصوص رضایت از زندگی زناشویی بر روی 351 زن و شوهر که عمر زندگی مشترک آنها از پانزده سال بیشتر است، انجام شده نشان می دهد، عوامل تداوم زندگی از نظر آنها با داشتن نگرش مثبت به همسر، عقیده به اینکه ازدواج یک امر مقدس و تعهد دایمی است، تشابه اهداف و آرزوها و رضایت از روابط جنسی تعریف می شود.

مهارت های ارتباطی، لازمه زندگی باکیفیت زناشویی

اغلب زوج ها روش صحیح گفتگو و برقراری ارتباط کلامی با یکدیگر را نمی دانند و فاقد مهارت های ﻟﺎزم در این زمینه هستند. بنابراین بارها و بدون آنکه بخواهند، زمینه رنجش و ناراحتی را در همسر خود فراهم می کنند. درواقع زن و شوهر با یادگیری مهارت های ارتباطی و به کار بستن آنها می توانند روابط خود را بهبود بخشیده، متحول سازند و در فضایی سرشار ازتفاهم و حسن نظر به حل و فصل مسائل خود بپردازند.

نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهند کیفیت تعامل های قبل از ازدواج می تواند به خوبی چگونگی روابط زناشویی آینده را پیش بینی کند. افرادی که قبل از ازدواج در برقراری روابط با دیگران مشکل دارند و از مهارت های ارتباطی ضعیفی برخوردارند، بیشتر در خطر اختلاف های زناشویی و طلاق هستند.

پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان میل جنسی

بررسی رضایت از زندگی زناشویی در مراحل مختلف زندگی

روانشناسان و مشاور خانواده می گویند میزان رضایت زناشویی بعد از ماه عسل دارای یک کاهش مستمری است. آنچه مشخص است این است که رضایت زناشویی به صورت منحنی است و اوج آن در سال های آغازین و قعر آن هنگام تولد کودکان است و با ترک فرزندان دوباره افزایش می یابد.

عوامل آسیب رسان به رضایت زناشویی

از جمله مهمترین عوامل آسیب رسان به احساس رضایتمندی می توان به باورهای غلط و نادرست زوجین نسبت به یکدیگر و زندگی مشترک شان اشاره کرد. همچنین ناپختگی عاطفی و بی ثباتی هیجانی و مشکل در شیوه های کنترل هیجانات، عدم همکاری متقابل و مسئولیت پذیری زناشویی، وجود مسائل و مشکلات مادی و فشارهای زندگی امروزه بیشترین آسیب ها را به زندگی زناشویی افراد وارد می کنند. از جمله موارد دیگری که می توان به آن اشاره کرد تفکرات اشتباه در مورد مسائل جنسی و میزان کیفیت رابطه جنسی می باشد. رضایت از زندگی زناشویی برای افرادی که در گذشته خود ارضایی زیادی با فیلم های پورن داشتهاند بسیار پایین می آید.

عوامل مؤثر بر افزایش رضایت زناشویی

مبادله رفتاری

یکی از نکات مهم در افزایش رضایت از زندگی زناشویی تعاملات و گفتگوهای مثبت روزانه، ابراز محبت و احساسات خوشایند به یکدیگر.

حل تعارض و پرخاشگری

برطرف کردن نقطه ضعف های ارتباطی، تعاملات نامناسب و روابط پرخاشگرانه همکاری در انجام امور خانه. چنانچه در انجام کارهای روزانه نظیر خانه داری نقش بیشتری بر عهده یکی از زوجین قرار گیرد، مشکلات ارتباطی افزایش می یابند؛ این مشکل زمانی بیشتر است که زن نیز در خارج از خانه شاغل باشد. بنابراین لازم است برای رفع مشکلات و افزایش حس رضایت، تقسیم کار و توافق بین زوجین صورت گیرد.

حمایت متقابل

برای تداوم رضایت از زندگی زناشویی، حمایت متقابل همسران از یکدیگر ضروری است. حمایت ها می توانند به صورت کمک کردن به یکدیگر در همه زمینه ها و یا گوش دادن به درد و دل های یکدیگر و ابراز محبت باشد.

توجه به امور جنسی

یکی از مهمترین عوامل رضایت مندی در رابطه، ارضای تمایلات جنسی است. تداوم رابطه جنسی رضایت بخش، موجب تداوم رابطه رضایت بخش در همه زمینه ها می شود.

زوج های شاد

باورها و انتظارات

باورها و انتظاراتی که زوجین هنگام ازدواج دارند، اگر واقع بینانه باشند، مشکلی ایجاد نمی کنند اما چنانچه غیرواقعی و پیچیده باشند، آشفتگی و فروپاشی را به دنبال خواهد داشت.

مدیریت رویدادهای زندگی

رویدادهای زندگی نظیر حوادث استرس آور یا تغییرات دیگر در زندگی مانند بچه دار شدن، بیماری و بازنشستگی می تواند مشکلات ارتباطی را افزایش دهد و در صورتی که در یک حادثه استرس زا حمایت متقابل و مؤثر در میان همسران وجود داشته باشد، رابطه زوجین نزدیکتر از پیش می شود. به عنوان مثال اگر زن و شوهر رابطه متقابل مستحکم داشته باشند و یکی به بیماری سرطان دچار گردد، رابطه آن ها نزدیکتر و مستحکم تر می شود ولی اگر رابطه ضعیف باشد، منجر به فروپاشی خواهد شد.

سبک های دلبستگی همسران

تجربه روابط صمیمانه دوران کودکی به شکل گیری ذهنیات و رفتارهای آن در بزرگسالی منتهی می شود. اگر فرد در کودکی در جوی عاطفی قرار گیرد، احساس امنیت می کند و برعکس، اگر کودک در یک جو خالی از عواطف و تنبیه کننده قرار گیرد، دارای سبک وابستگی ناایمن می شود. این افراد روابط نزدیک را ناراحت کننده می پندارند و در آنها، نزدیکی با اضطراب جدایی همراه است. سبک های وابستگی بعد از دوران کودکی به سختی قابل تغییر است و در بسیاری موارد شخص مبتلا به اضطراب شدید، از روابط صمیمی اجتناب می کند تا خطر جدایی را کاهش دهد.

درک تفاوت های رفتاری زنانه و مردانه

در نحوه برخورد زنان و مردان با مسایل مختلف، تفاوت های زیادی وجود دارد که شناخت و درک آنها تا حد زیادی به حفظ یک رابطه باکیفیت کمک خواهد کرد.

تفاوت بافت فرهنگی اجتماعی محل زندگی

بافت فرهنگی می تواند در روابط زوجین تاثیر بگذارد. در فرهنگ های مختلف، با وجود مشترکات فراوان، تفاوت هایی نیز وجود دارد. در فرهنگ آلمان در مقایسه با فرهنگ استرالیا، در روابط زوجین از زخم زبان بیشتری استفاده می شود. در فرهنگ افغانستان در روابط زن و مرد، مرد حاکم خانواده است. بنابراین مدیریت باورهای زوجینی که در زمینه فرهنگی با هم تفاوت دارند، تا حد زیادی بر روی کیفیت روابط زناشویی آنها تاثیر گذار می گذارد.

رضایت از زندگی

متغیرهای محیطی

مانند وجود مشکلات مالی وبچه های قد و نیم قد در خانه که موجب می شود پدر و مادر فرصتی برای خلوت نداشته باشند و اگر مدیریت نشود، تاثیر مستقیم منفی بر رابطه زوجین بگذارد.

تاثیر سایر روابط و نقش ها

اثرات دوستان، خانواده های همسران، شغل، سرگرمی ها و فعالیت های اجتماعی می توانند در کیفیت زناشویی همسران، نقش تقویت کننده یا تضعیف کننده داشته باشند. با مطالعه این نظریات و بررسی هایی که در این زمینه صورت گرفته، می توان به این نتیجه رسید که توانایی اعضا در شناخت تعارضاتی که به طور طبیعی در هر زندگی مشترکی به وجود می آید و مدیریت افکار و باورهای خزانه اعتقادی طرفین می تواند یک زندگی را با درایت از بحران خارج کند و سطح رضایت از زندگی زناشویی را افزایش دهد.

واضح است که ارتقای سطح آگاهی همسران به طور پیوسته و کمک گرفتن از تخصص روانشناسان و متخصصان زبده می تواند آنها را از مسیر اشتباهی که در حال طی کردن آن هستند آگاه کرده و نجات دهد. بنابراین به عنوان انسانی که هر روز در حال تکامل است، لازم است تلاش کنیم تا در مسیر صحیح آگاهی و رفتاری پیش رویم و با دست های توانمند خود و همسرمان بنای زندگی مان را زیباتر سازیم و بالا رویم.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 0 - میانگین امتیاز: 0]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22004925 - 021 رزرو وقت تست آنلاین