درمان حسادت و راهکارهای مؤثر برای آن

حسادت چگونه شکل می گیرد؟ معمولا ریشه حسادت به عزت نفس فرد بر می گردد، که برای درمان حسادت و جهت رهایی و کنترل این احساس حسادت می تواند مورد توجه قرار گیرد. حسادت از جمله احساس هایی می باشد که در نهاد بیشتر انسان ها وجود دارد. در برانگیختن این احساس عوامل مهمی مانند علل غیر مادی و مادی تاثیر گذار می باشد. بر همین اساس، درمان حسادت با کمک راهکارها و روش های مختلف اثرات فراوانی بر ابعاد زندگی اجتماعی و فردی اشخاص می گذارد. حسادت به عنوان نوعی بیماری به شمار می آید که در آن فرد حسود ضمن آسیب رساندن به دیگران، وجود خود را نیز آزار می دهد.

حسادت کردن یک واکنش غیر ارادی بوده که از نوع و شدت مختلفی نشأت می گیرد. در برخی موارد این احساس به قدری افزایش می یابد که علاوه بر صدمه رساندن به دیگران، اطرافیان و فرد حسود نیز از تبعات آن بی نصیب نمی مانند. در نتیجه این امر، مسائل و مشکلات زیادی در ابعاد زندگی فرد بروز پیدا می کند. به همین جهت، درمان حسادت بیش از پیش ضرورت و اهمیت می یابد. چرا که با گذشت زمان حسادت از کنترل فرد خارج شده و در نهایت منجر به یک احساس نابود کننده و حتی در مواقعی سبب ایجاد بیماری افسردگی می گردد.

حسادت کردن

چرایی درمان حسادت؟

برای درمان حسادت در ابتدا باید با معنا و مفهوم این حس منفی آشنایی پیدا نمود. بر این اساس، حسادت یک حس درونی و آمیخته ای از شکست و خشونت می باشد. در این حالت فرد حسود، حسادت کردن را به منزله مانعی برای رنجش خودش از شکست مجسم می نماید. متخصصان روانشناسی ابراز می دارند که حسادت هنگامی در وجود فرد سرازیر می شود که شخص تصور می کند استحقاقش خیلی بیشتر از آن چیزی است که در حال حاضر دارد.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: درمان خود انتقادی با شفقت ورزیدن به خود

به طور کلی، حسادت یک واکنش غیر ارادی و هیجانی به شمار می رود که ریشه آن به دوران کودکی بر می گردد. مداومت ورزیدن بر این حس سبب تبدیل شدن اشخاص به فردی حسود و دارای خصوصیات رفتاری و اخلاقی متفاوتی از دیگران می شود. در این شرایط فرد همواره در باطن خود آرزوهای بد و نامطلوب را برای اطرافیان خود می خواهد. بدون تردید، موفقیت و پیروزی دیگران به مذاق افراد حسود خیلی خوش نمی آید. همچنین قابلیت تحمل این موفقیت ها را نیز در وجود خود نمی بینند و همواره دوست دارند که موفقیت ها و خوشی ها افراد به هر صورتی از آنها گرفته شود.

در چنین شرایطی درمان حسادت بسیار مهم و حائز اهمیت می شود. چرا که افراد حسود نه تنها از زندگی خود احساس رضایت ندارند، بلکه زندگی را به کام اطرافیان خود نیز تلخ می سازند. در اغلب موارد منشأ حسادت به شرایط محیطی باز می گردد و به مرور زمان در باطن انسان رشد و گسترش می یابد. در نتیجه، شخص دچار کمبود و احساس حقارت و در مراحل حادتر گوشه گیری و استرس و افسردگی می شود. به همین جهت، درمان حسادت از جمله موارد مهم و قابل توجه تلقی می شود. معمولا افرادی که بینش معنوی ندارند بهتر است از یک روانشناس جهت درمان حسادت و راهکارهای مؤثر برای آن استفاده کنند که در این راه مرکز مشاوره فکر بکر در کنار شما می باشد.

حسادت کودکان

ضرورت و اهمیت درمان حسادت

درمان حسادت، برای رها شدن از بسیاری مشکلات و مسائل ایجاد شده در این زمینه مؤثر و تاثیر گذار می باشد. حسادت از بعد روانی علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن خلق و خوی افراد، کمبودهای آنها را به یک عقده بزرگ مبدل می کند. افراد حسود از لحاظ رفتاری نیز همواره در اندیشه تجاوز به حقوق سایرین، صدمه زدن و آسیب رساندن به دیگران به سر می برند. حسادت ورزیدن از منظر اجتماعی نیز سبب منفور شدن و منزوی شدن فرد می گردد. به همین جهت، درمان حسادت برای جلوگیری از این آثار و تبعات سوء بسیار مورد توجه می باشد. در نظر داشته باشید احساس منفی حسادت با رقابت جویی بسیار متفاوت است.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: چگونه از فرصت های زندگی بهتر استفاده کنیم؟

لازم به ذکر است که احساس حسادت اگر به شیوه ملایم ظاهر شود و در مسیر صحیح و سالم مورد استفاده قرار گیرد، می تواند سبب تحقق انگیزه در وجود فرد شده و زمینه های پیشرفت و ترقی او را هموار سازد. در سوی مقابل، چنانچه این حس به صورت شدید و بیش از حد جلوه کند، نه تنها به ایجاد انگیزه هیچ کمکی نمی کند، بلکه در وجود فرد احساسی را به وجود می آورد که همواره سعی دارد سد راه موفقیت افراد شده و به هر طریقی آنها را از این مسیر دور سازد. در نتیجه، باید به درمان حسادت به شکل جدی و اساسی نگاه کرد. بر اساس یافته های علمی احساس حسادت در مردان به میزان بیشتری در مقایسه با زنان به چشم می خورد. با این تفاوت که مردان از این حس در جهت رقابتی جلوه دادن خود استفاده به عمل می آورند.

درمان حسادت

درمان حسادت از نگاه روانشناسی

نظر به آثار سوء حسادت از بعد اجتماعی، رفتاری و روانی، هر چه زودتر باید به درمان حسادت اقدام نمود. حوزه روانشناسی برای درمان حسادت راهکارهای مختلفی را مورد توجه قرار داده است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم. اولین راهکار مؤثر در این زمینه شناسایی عوامل ایجاد کننده حس حسادت می باشد. بر این اساس، شناسایی موقعیت ها و شرایطی که این حس را در وجود فرد شعله ور می سازد، می تواند در جهت درمان این احساس، بیش از پیش تاثیر گذار و اثر بخش باشد. نشان ندادن واکنش منفی و کنترل کردن هیجانات خود، از دیگر راهکارهای مهم در این زمینه به شمار می رود.

مدیریت و کنترل هیجانات به ویژه در هنگام غلبه این حس بر فرد، در فروکش کردن شعله های حسادت اثرگذار می باشد. افزایش اعتماد به نفس نیز از روش های کاربردی در این مقوله به حساب می آید. نداشتن اعتماد به نفس و عدم امنیت، در ایجاد حس حسادت نقش بسزایی را ایفا می کند. عدم مقایسه خود با دیگران، خودخواه نبودن، وابسته نشدن به چیزی، مثبت اندیشی، اصلاح باورها و افکار نادرست ذهنی، تغییر نوع نگاه خود و قدرشناس بودن، از دیگر راهکارهای تاثیر گذار برای درمان حسادت قلمداد می شود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 0 - میانگین امتیاز: 0]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین