خوشبختی از نگاه روانشناسی و عوامل آن

مقوله خوشبختی از نگاه روانشناسی، به یکی از قسمت های استوار و محکم حوزه روانشناسی مبدل شده است. بر اساس یافته های این حوزه، مفهوم خوشبختی از درون انسان ناشی می شود. به طور کلی، می توان ابراز نمود که خوشبختی از یک حس و احساس نشأت می گیرد. در معنای لغوی خوشبختی حسی از آرامش، پیروز مندی و سعادت عنوان شده است.

همه انسان ها از اعماق وجود خود شادی و خوشبختی را می ستایند اما با این وجود اگر از آنها سؤال شود که از دیدگاهشان خوشبختی به چه معنا است؟ به احتمال خیلی زیاد پاسخ صریح و روشنی برای آن ندارند. خوشبختی از نگاه روانشناسی در مفاهیمی نظیر رفاه ذهنی، رضایت داشتن از زندگی، حال خوب داشتن و لذت بردن از لحظه به لحظه های زندگی متجلی می شود. بدون شک، یکی از خواسته ها و علایق قلبی اغلب قریب به اتفاق انسان ها برخورداری از حس خوشبختی می باشد. بنابراین می توان خوشبختی از نگاه روانشناسی را دستیابی و برخورداری از لذت های دائمی، رضایت داشتن از شرایط موجود و لذت بردن از لحظه به لحظه های زندگی تعبیر نمود.

احساس خوشبختی

اهمیت خوشبختی از نگاه روانشناسی

در مقوله خوشبختی از نگاه روانشناسی، نظر مارتین سلیگمن (پدر روانشناسی مثبت) را مورد بررسی قرار می دهیم. از نظر سلیگمن محیط و ژنتیک نقش مهمی در ایجاد حس شادی دارند. وی ابراز می دارد که بالغ بر 60 درصد این حس به وسیله محیط و ژنتیک شکل می گیرد. 40 درصد باقی مانده توسط خود فرد به وجود می آید.

سلیگمن ابراز می دارد که سه نوع زندگی وجود دارد؛ زندگی لذت بخش، که لذت بردن بخش جدایی ناپذیر آن محسوب می شود. زندگی درگیر که در خوش گذرانی، عشق، خانواده و کار خلاصه می شود. زندگی معنادار که مبتنی بر شناسایی نقاط قوت و ارتقای آنها برای دستیابی به ویژگی منحصر به فرد بودن می باشد.

در ادامه بحث خوشبختی از نگاه روانشناسی، افراد در دسته زندگی معنادار و درگیر، بیشترین رضایت و خوشحالی را از سبک زندگی خود ابراز می کنند. چرا که آنها علاوه بر داشتن انگیزه بالا به منظور انجام دادن فعالیت های خود، اطراف خود را سرشار از افراد شاد و پر انرژی می کنند. به همین جهت و در باب خوشبختی از نگاه روانشناسی این دسته افراد علاوه بر انعطاف پذیر بودن، همواره خنده و شادی در اعماق وجود آنها نهادینه شده است. این افراد از روحیه بالایی برخوردار بوده و خوشبختی و شادی را همواره در اطراف خود احساس می کنند.

شادی

عوامل تاثیرگذار در خوشبختی از نگاه روانشناسی

در مقوله خوشبختی از نگاه روانشناسی، شاد بودن یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار به شمار می آید. به نوعی مفهوم شاد بودن با خوشبختی گره خورده است. احساس شادی و خوشحالی محرک افراد برای پیش بردن کارهای روزانه و فعالیت های روزمره می باشد. شاد بودن برای لذت بردن از لحظه های زندگی کمک شایانی می نماید. خوشبختی و شاد بودن با ایجاد پویایی، سلامتی و موفقیت رابطه عمیق و تنگاتنگی برقرار می سازد. شاد بودن و احساس خوشبختی داشتن، در کاهش استرس تاثیر بسیار زیادی از خود بر جای می گذارد.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: احساس آرامش چه تاثیری در موفقیت و سلامتی دارد؟

مضاف بر این، افزایش طول عمر و بهبود سلامت روانی و جسمی فرد را با خود به دنبال دارد. همچنین احساس شادی و خوشحالی افراد را در حل و فصل مشکلات محکمتر و استوارتر می سازد. داشتن تفکر مثبت، از دیگر عوامل تاثیرگذار در باب خوشبختی از نگاه روانشناسی به شمار می رود. داشتن تفکر مثبت حتی در شرایط بد و نامساعد نیز سبب ایجاد یک موقعیت مثبت و سازنده می شود. در این زمینه ارزیابی احساسات و افکار، لبخند زدن در مواقع ناراحتی، آرام بودن و مناعت طبع داشتن و ترسیم آینده ای روشن و مثبت بسیار تاثیرگذار و مؤثر تلقی می گردد.

احساس سعادتمندی و خوشبختی از نگاه روانشناسی

احساس سعادتمندی و خوشبختی از نگاه روانشناسی، از درون افراد ناشی می شود. این احساس مبتنی بر علایق، تفکرات و شناخت فرد از خودش و محیط پیرامونش می باشد. بر همین اساس، احساس رضایت، قانع بودن، شناخت ویژگی های شخصیتی خود و شناخت اطرافیان، حس خوشبختی را در وجود افراد بیش از پیش افزایش می دهد. اعماق وجود افراد، یکی از عناصر مهم برای ایجاد حس خوشبختی محسوب می شود. همانطور که اشاره شد خوشبختی از درون افراد جریان پیدا می کند.

احساس خوشبختی از نگاه روانشناسی، از تفکر و خواست فرد نشأت می گیرد. به عبارت دیگر منشأ خرسندی و احساسات خوب یا بد انسان در درون او شکل می گیرد. سایر عواملی که بیرون از وجود فرد قرار دارند، تاثیرگذاری خود را به صورت غیر مستقیم برجای می گذارند. به همین دلیل عوامل بیرونی مشابه و یکسان، بر روی هر فرد تاثیر متفاوتی دارد، چرا که دیدگاه و جهان بینی افراد تفاوت های زیادی را با یکدیگر دارد. بنابراین شیوه نگرش هر فرد به زندگی در ایجاد حس خوشحالی یا ناراحتی تاثیرگذار می باشد.

مهارت خوشحال بودن

خوشبختی از نگاه روانشناسی و افراد خوشبخت

در مقوله خوشبختی از نگاه روانشناسی، مناسب است که توضیح مختصری در مورد ویژگی افراد خوشبخت داده شود. افراد خوشبخت همواره احساس و حس خود را با دیگران سهیم می شوند. بر اساس تحقیقات انجام گرفته، محبت به دیگران، سبب ارتقای احساس خوشبختی در افراد می گردد. افراد خوشبخت اتفاقات خیلی کوچک را نیز به فال نیک گرفته و شیرینی و لذت بخش بودن آن را درک می کنند. این دسته افراد رضایت کاملی از رخدادهای پیرامونی خود دارند. در مقوله خوشبختی از نگاه روانشناسی، افراد خوشبخت موفقیت های دیگران را مایه فخر و مباهات می دانند. در لحظه زندگی کردن، ایجاد تعاملات سالم با دیگران، دیدن قسمت پر لیوان، عادت به لبخند زدن، خواب راحت و برخورداری از تفکر مثبت، در زمره دیگر ویژگی های این دسته از افراد محسوب می شود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 3 - میانگین امتیاز: 3.3]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین