باید و نبایدهای عشق مجازی، ماهیت و معضلات عمده آن

عشق مجازی از جمله مباحث مهمی به شمار می رود که در پرتو گسترش دنیای مجازی و به ویژه شبکه های اجتماعی، به شکل بارزی نمود پیدا کرده است. بدون شک و تردید، در پرتو وجود شبکه های مجازی گسترده و وسیع، مفهوم اصلی عشق بشدت تحت شعاع این شبکه ها قرار گرفته است. امروزه زمان و اوقات اغلب قریب به اتفاق مردم در دنیای مجازی سپری می شود. از آنجایی که اجتماعی بودن یکی از ویژگی های انسان ها به شمار می رود، بسیاری سعی می کنند این تعاملات اجتماعی را در دنیای مجازی نیز بسط و توسعه دهند.

توسعه روزافزون برنامه ها و اپلیکیشن های مختلف در ابعاد زندگی انسان ها و حضور بی وقفه افراد در این شبکه ها، باعث شده است که بسیاری از افراد عشق و نیمه گمشده زندگی خود را در شبکه های مجازی یا برنامه های دوست یابی جستجو کنند. بر همین اساس، در حال حاضر بسیاری از افراد با پدیده ای به نام عشق مجازی دست به گریبان می باشند. غافل از اینکه عشق مجازی علاوه بر سختی و دشواری های مختص به خود، از بعد عاطفی و روحی نیز مشکلاتی را برای فرد ایجاد می سازد.

عشق از طریق شبکه های اجتماعی

ماهیت عشق مجازی

در دنیای مجازی به ویژه در باب عشق مجازی، فرآیند کسب اطلاعات از طریق حس بینایی و دیدن، صورت می گیرد. تمام اطلاعات شخص از طرف مقابل خود به چند عدد عکس، یک ویدئوی چند دقیقه ای و انبوهی از کلمات تایپ شده خلاصه می شود. اگرچه در صورت مشاهده ویدئوهای ارسالی طرف مقابل، حس شنوایی فرد نیز مورد استفاده قرار می گیرد، اما واژه ها و کلمات قسمت عظیمی از رابطه های مجازی را در بر می گیرند. بر همین اساس، تمام داده های فرد به همین واژه ها و جملات محصور و محدود می شود.

بدون اغراق، در رابطه های مجازی افراد از واکنش ها و رفتارهای طرف مقابل هیچ درک و شناختی ندارند و زبان بدن، لحن صدا و تماس چشمی در این رابطه ها هیچ جایی ندارد. به عبارت دیگر، فرد در رابطه مجازی نمی تواند راه رفتن یا قدم زدن با طرف مقابل را از نزدیک و به طور ملموس و عینی احساس کند. بر همین اساس، در عشق مجازی، فرومون (عامل شیمیایی که ترشح آن بر واکنش ها و رفتار دیگران در همان لحظه اثر می گذارد) عملاً وجود ندارد.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: علل و انگیزه های ارتباط با جنس مخالف

بنابراین افراد در رابطه مجازی، از زبان بدن و اطلاعات حسی هیچگونه استفاده ای به عمل نمی آورند، در حالی که این مؤلفه ها در عشق واقعی بسیار تاثیر گذار و مؤثر می باشند. حذف زبان بدن، یکی از مشکلات بزرگ رابطه های مجازی به شمار می رود. بر اساس نتایج یک پژوهش، در روابط و تعاملات افراد 7 درصد به وسیله رابطه های زبانی و 93 درصد از طریق تعامل غیر زبانی صورت می گیرد. با این تفاسیر در رابطه مجازی، همه تعاملات به وسیله 7 درصد زبانی انجام می شود که این مسئله خود گویای محدودیت ها و مشکلات در این زمینه می باشد.

عشق مجازی

مشکلات و معضلات عمده عشق مجازی

به طور حتم، عشق مجازی با مشکلات و محدودیت های بسیاری زیادی همراه می باشد. فرافکنی، یکی از مشکلات بزرگ و عمده در این زمینه تلقی می شود. بر این اساس، در رابطه مجازی فرد در تلاش است که احساسات و باورهای غیر قابل پذیرش خود را به طرف مقابل تحمیل نماید. باورهای و احساساتی که در شرایط معمولی خود فرد نیز آنها را انکار می کند. دوپاره سازی، از دیگر مشکلات در این رابطه به شمار می رود.

بر این اساس، در دنیای بی حد و مرز اینترنت، اغلب افراد خود را بسیار عالی و ایده آل و عاری از هرگونه رفتار و واکنش نامتعارف نسنجیده جلوه می دهند. به گونه ای که به چالش کشیدن و زیر سوال بردن آنها غیر ممکن می شود. اما در دنیای واقعی و از نحوه رفتار و زبان بدن فرد می توان به راحتی همخوانی میان حرف و عمل آنها را متوجه شد. حال اینکه چنین امکانی در فضای مجازی برای افراد وجود ندارد. بدون اغراق، در عشق مجازی چهره واقعی افراد در پشت صفحه نمایشگر مخفی شده و نمی توان به صحت و سقم حرف ها و رفتارهای آنها پی برد.

جابجایی، یکی دیگر از معضلات عمده در عشق مجازی محسوب می شود. در این حالت فرد معمولاً از رفتاری یا کسی دلخور و ناراحت است اما رفتار و آزار خود را متوجه دیگران می سازد تا بدین صورت بتواند به تخلیه احساسات ناخوشایند و منفی خود مبادرت ورزد. این مسئله در دنیای مجازی و به ویژه شبکه های اجتماعی به وفور مشاهده می شود. ابراز نظرات افراد در این شبکه ها و ایجاد بحث و واکنش های تند حتی بر سر مسائل کوچک و پیش پا افتاده، نمونه بارز این مورد می باشد. انحراف شناختی، توجیه احساسی و نتیجه گیری عجولانه، از دیگر معضلات رابطه مجازی قلمداد می شود.

عشق دیجیتال

بررسی نکات منفی و مثبت عشق مجازی

با تمام تفاسیر گفته شده، عشق مجازی از ابعادی نیز می تواند با مزیت های مثبتی برای فرد همراه باشد. در رابطه مجازی با افرادی ارتباط برقرار می شود که فرد هیچگاه قبل از آن احتمال ملاقات با آنها را نداشته است. لکنت زبان یا اعتماد به نفس فرد در دنیای مجازی نمایان نمی گردد. علاوه بر این حتی ممکن است به ارتقای اعتماد به نفس فرد نیز کمک شایانی نماید. در رابطه مجازی چون همه چیز مبتنی بر نوشتن می باشد، افراد در مورد افکار و ایده های خود بهتر تفکر می کنند.

همچنین قابلیت ویرایش حرف های افراد نیز به خوبی در این شبکه ها فراهم می باشد. در سوی مقابل، عشق مجازی نقاط منفی بسیاری نیز در دل خود دارد. بر این اساس، در بسیاری مواقع و بدون توجه به علائم فیزیکی به سهولت فریب می خورند. تماس چشمی، نشانه های فیزیکی، زبان و حرکات بدن در رابطه مجازی هیچ نقشی ندارند. به طور کلی در عشق مجازی، افراد قابلیت بهره گیری از بسیاری از ابزارهای لازم و ضروری برای شناخت صحیح طرف مقابل را در اختیار ندارند. بر همین اساس و از آنجایی که افراد چهره واقعی خود را در دنیای مجازی به صورت تمام و کمال نشان نمی دهند، شکل گیری مشکلات جدی و بزرگ در رابطه های مجازی بسیار بالا می باشد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 0 - میانگین امتیاز: 0]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین