روانشناسی بازاریابی و تبلیغات و تاثیر آن بر افزایش فروش

اصول روانشناسی بازاریابی و تبلیغات در بحث فروش کالا و خدمات به مشتریان بسیار مهم است. در پرتو اصول روانشناسی شناخت بیشتر مخاطبان و مشتریان و اثرگذاری عمیق تر و مطلوب تر محقق میشود. بر همین اساس، ابزارهای روانشناسی برای افزایش میزان فروش و جذب مشتری در حوزه کسب و کار میتواند مورد توجه قرار گیرد. بطور کلی مفاهیم بازاریابی و تبلیغات بر روی تمایلات و احساسات افراد بنا نهاده میشود. این مفاهیم افراد را به خرید کردن وادار نمیسازند بلکه تلاش دارند با کسب رضایت افراد، محصولات و خدمات خود را در اختیار آنها قرار دهند. در عصر حاضر همگان شاهد حجم انبوهی از تبلیغات رنگ و لعاب دار در گوشه و کنار شهر هستیم. اگرچه تبلیغ کنندگان و بازاریابان در زمره روانشناسان به حساب نمی آیند اما با استفاده از اصول روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، حجم گسترده ای از پیامهای خود را بر پایه استراتژیهای روانشناختی طراحی مینمایند.

نکته های که به آن خواهیم پرداخت:

  • تاثیر روانشناسی در تبلیغات
  • حقه های روانشناسی در تبلیغات
  • اهمیت روانشناسی در تبلیغات و بازاریابی
  • ارتباط روانشناسی با تبلیغات

بر همین اساس، با دستکاری در رفتارهای مصرف کننده، تمایلات، احساسات و خواسته های مخاطب را با خود همراه و همگام میسازند. استفاده از اصول روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، سبب اثرگذاری پیامهای تبلیغاتی بر روح و قلب مخاطبان میگردد.

روانشناسی تبلیغات و بازاریابی

لزوم استفاده از روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات

استفاده از اصول روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، با هدف هدایت مصرف کننده در جهت پاسخگویی خواسته ها و انگیزه های بازاریابان و تبلیغ کنندگان صورت میگیرد. همچنین با اعمال شیوه های خلاقانه و نوآورانه در جلب نظر مشتریان و ایجاد تغییر در رفتارهای آنها گام بر میدارند. بر همین اساس، مفهوم روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، مؤلفه های تاثیرگذار و دارای ابعاد روانشناختی به منظور پیش بینی رفتار مصرف کنندگان میباشد. بطور کلی تمایل و علاقه به خرید یک کالا یا محصول در قالب تصمیمی نیمه آگاهانه بروز پیدا میکند. افراد هنگامی که اقدام به خرید محصول یا مصرف کالایی میکنند، به دنبال متمایز و خاص بودن در مقایسه با دیگران میباشند. روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات علاوه بر معطوف شدن بر روی ویژگی منحصر به فرد بودن، در مقام یافتن دلیلهای نیمه آگاهانه خرید مردم بر می آید. چرا که برآورده ساختن این نیازها، به افزایش میزان فروش و رونق و اعتبار یک برند کمک شایانی میکند. با آگاهی از نحوه خرید و خصوصیات رفتاری مردم، قابلیت متقاعد ساختن آنها برای اقدام به خرید کالای مورد نظر افزایش پیدا میکند.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: بررسی و تحلیل روانشناسی زبان بدن

روش های تاثیرگذار در بازاریابی

یکی از روشهای مهم و کاربردی در بحث روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، روش ایجاد حس گناه میباشد. در این روش در صورتی که فرد خدمت یا محصول تبلیغاتی را نخرد، دچار احساس گناه میشود. به عنوان نمونه در قبال ارائه رایگان یک محصول به همراه اطلاعات فروش آن، فرد به سبب رایگان بودن، بطور حتم محصول را مورد استفاده قرار میدهد. در این شرایط و برای نداشتن عذاب وجدان و حس گناه، فرد در کنار محصول رایگان محصولات دیگری را نیز خریداری مینماید. از این شیوه بسیاری از مجموعه های در حال توسعه به منظور جلب مشتری، نهایت استفاده را میبرند. شیوه دیگر در این زمینه، روش تلقین رضایت بخشی است. در این شیوه تبلیغ کنندگان به مشتری خود القا میکنند که در صورت خرید، موجبات رضایت خاطر آنها فراهم میگردد. این موضوع به مخاطب نوعی اطمینان خاطر و حس برتری را القا میکند. در نتیجه مشتری گونه ای از حس رضایت در وجود خود تجربه میکند. از شیوه های کاربردی دیگر در باب روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، متمرکز شدن بر روی هیجانات مشتری است. بر این اساس، عده زیادی از تبلیغ کنندگان در صدد هستند تا ضمن شناسایی نیازهای عاطفی مخاطبان، پایه های فروش محصول خود را مبتنی بر آن و در جهت رفع نیازهای موجود بنا سازند.

ایده های بازاریابی

نحوه تحریک مشتریان

متولیان عرصه کسب و کار با بهره گیری از اصول روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، در صدد تحریک مصرف کنندگان برای اقدام به خرید بر می آیند. آنها در ابتدا با استفاده از علم روانشناسی، اقدام به طراحی یک شعار بازاریابی و تبلیغاتی میکنند. سپس با تکرار این شعار تبلیغی و با کمک تصاویر افراد را متقاعد به خرید میسازند. برای متقاعد سازی افراد، پس از تولید محصول، اطلاعات و مشخصات بارز و شاخص آنرا مطرح میکنند تا مردم کالای مورد نظر را با نمونه های مشابه مورد مقایسه قرار دهند. در ادامه محصولات خود را متناسب و همگام با عقاید شخصی یا منافع فردی جلوه میدهند. در نهایت تلاش میکنند محصول مورد نظر را به عنوان یک محصول جادویی و اعجاب آور در جهت متقاعد کردن افراد برای خرید آن معرفی کنند. در مقوله روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، تولید کنندگان تکرار به دفعات پیام تبلیغاتی را مورد نظر قرار میدهند. چرا که تکرار مکرر یک پیام سبب ماندگاری و حک شدن بیشتر آن در ذهن و حافظه مشتری میشود. این استراتژی یکی از قدیمی ترین و در عین حال تاثیرگذارترین استراتژیهای تبلیغاتی به شمار میرود.

جذب مشتریان جدید

بطور معمول، پیامهای بازاریابی و تبلیغاتی در جهت تحت تاثیر قرار دادن عواطف و احساسات مردم، به منظور اقدام به خرید کالا یا محصولی متمرکز یافته است. در این میان استفاده از اصول روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات، بیش از پیش احساسات و تمایلات افراد را بر می انگیزد. بهره گیری از جملات قدرتمند و در عین حال ساده، احساسات مشتریان را در جهت انجام خرید متبلور میسازد. بطور کلی اغلب قریب به اتفاق مردم بر اساس غلبه احساسات و عواطف بر آنها، انجام خرید را در دستور کار قرار میدهند. بر همین اساس فرآیند خرید، بیشتر از اینکه بر پایه های عقل و منطق صورت گیرد، بر اساس جریانات احساسی رقم میخورد. استفاده از اصول روانشناسی در بازاریابی و تبلیغات با ایجاد حس شور و اشتیاق در وجود مشتری، او را به سمت خرید محصولات مختلف سوق میدهد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید:
[تعداد رای: 1 - میانگین امتیاز: 5]
contact us
با ما در تماس باشید!
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
22623587 - 021 رزرو وقت تست آنلاین